Dankzij chloorarm biozwembad prettig zwemmen in glashelder water

Dankzij chloorarm biozwembad prettig zwemmen in glashelder water

Tijdens een warme lentedag afkoelen in je eigen zwembad? Yes please! Maar jij wilt natuurlijk een zwembad dat goed is voor je huid, ogen én het milieu. Ga daarom voor een chloorarm biozwembad! Inspiratieguru Hoff legt uit hoe zo’n biobad toch proper blijft én geeft ook meteen alle andere voordelen mee.

Chloorarm: zwemmen zonder geïrriteerde huid

Een indringende geur, prikkende ogen, een droge huid … chloor geeft je jammer genoeg veel ongemakken. Een zwembad met chloor in je tuin zie jij dan ook niet zitten. Toch afkoelen in de zomer? Hoff komt met de oplossing: een biozwembad!

Biozwembad in een luxetuin

Een biozwembad reinigt zich bijna zonder chloor, waardoor al die irritaties voltooid verleden tijd zijn. Hoe zo’n zwembad toch proper blijft? Dankzij een proces dat we hydrolyse noemen. Het water, H2O, wordt gespleten in OH-radicalen. Die zorgen voor de ontsmetting van je water. Resultaat: glashelder water waarin amper chemicaliën zitten. Het lijkt wel drinkbaar!

Gemakkelijk in onderhoud: sit back & relax

De properheid is lang niet het enige voordeel van een biobad. Zo heb je er ook helemaal geen onderhoud aan: simpelweg een keer per week de zwembadrobot in het water zetten en klaar. Jij bespaart dus heel wat tijd & moeite!

Biobad met stukje vijver ernaast. Zuivere filtering
Veel onderhoud? Nee hoor: Hoff houdt alle functionaliteiten en waarden voor jou in het oog!

Hoe gebeurt het onderhoud dan? Door Hoff zelf, op afstand. Alle functionaliteiten, zoals de pomptijden en de vloeistofdosering, zijn op een centrale controlekast aangesloten. Die kast maakt op haar beurt verbinding met het netwerk, zodat Hoff je biobad gemakkelijk opvolgt en waar nodig bijstuurt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Groot luxezwembad, biozwembad in de tuin. Tuinmeubelen, tuintafel en tuinstoelen errond. Zwemvijver

Van basic tot super-de-luxe: wees creatief

Maar wat als je nu een groot zwembad in gedachte hebt? Een met een leuke vorm, een originele trap, flashy verlichting … Geen enkel probleem! Alles wat bij een gewoon zwembad kan, kan ook bij een biozwembad. Denk aan …

  • verwarming tot 31 graden om het hele jaar door van het bad te genieten.
  • een lamellen dek om verdamping en afkoeling tegen te gaan. Bovendien is dat ook veiliger: je valt niet zomaar in het water.
  • verlichting om ’s avonds gezellig aan het zwembad te liggen.
biozwembad in de tuin aan modern huis
Het water is zo helder dat je het verschil tussen een chloorzwembad en een biozwembad niet ziet!

Een architecturale uitdaging in gedachten? Aarzel dan niet om Hoff te contacteren: die zet graag zijn tanden in jouw project om je dromen zo goed mogelijk te verwezenlijken!

22/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?