Zelf je tuin ontwerpen? Deze apps zijn je best vriend!

design tools

Wil jij van je tuin een eigen stukje aards paradijs maken, maar weet je niet hoe te beginnen aan het tuinontwerp? Je denkt misschien meteen aan het inschakelen van een tuinarchitect, maar onderschat je eigen groene vingers niet. We leven immers in de 21ste eeuw: dat betekent dat er heel wat applicaties beschikbaar zijn die jouw rechterhand kunnen vormen. Je tuin ontwerpen met vijf extra groene vingers dus. Hier volgen de 4 handigste apps of programma’s!

Tuincreator door Marlux

Tuincreator is een online tool die je volledig gratis aangeboden wordt door Marlux. Beginnen doe je door het kiezen van een tuin-template (of sjabloon). Heb je iets straks of net iets weelderig in gedachten, dan helpen de templates je al een goed eind op weg. Diegenen die hun creativiteit liever de vrije loop laten, kunnen perfect vanaf nul starten met een leeg sjabloon. Je kan extra elementen zoals tuinmeubels, planten, enz. gaan toevoegen door ze simpelweg naar het ontwerp te slepen. Pimp je eigen tuinontwerp met producten uit het Marlux-gamma, zoals terrastegels, boordstenen, klinkers, enz. Eens je ontwerp klaar is, kan je het downloaden in pdf-formaat. Die wordt vervolledigd door een lijst met gebruikte producten en hun eigenschappen, hoe ze te onderhouden en plaatsen waar ze te koop zijn. Natuurlijk hoef je niet per se hun producten aan te schaffen, maar je kan zo wel leuke ideetjes opdoen!

Tuin ontwerpen met Garden Planner

Een tweede handige app is een Engelstalige tool: de Garden Planner. Deze is beschikbaar als programma of te gebruiken in de webbrowser. Let wel dat je je prachtige ontwerpen in je webbrowser niet kunt opslaan om ze later nog eens te kunnen raadplegen of bewerken. Je moet deze na het ontwerpen dus meteen afdrukken. Ook hier kan je starten met een leeg sjabloon of kant-en-klare templates. Verder is de Garden Planner een zeer gebruiksvriendelijke tool waar je je eigen oppervlaktes kan indelen, tuinpaden kan aanleggen en de geschikte beplanting kan uitkiezen. Zelf je tuin ontwerpen was nog nooit zo makkelijk.

garDsign

Via de website tekenjetuin.nl kom je uit op de gratis ontwerpapplicatie van garDsign. De GardenDesign-tool stelt je in staat om volledig gratis je eigen tuinontwerp uit te werken. De gratis versie laat je enkel in 2D tekenen maar geeft juist wel een uitgebreide uitleg bij alle objecten. Je kan er ook heel wat inspiratie opdoen van reeds bestaande ontwerpen en tuinen. Kortom, dankzij deze app zal je droomtuin snel vorm krijgen!

MijnTuin.org

Tot slot is er nog MijnTuin.org, een platform waar je jouw eigen virtuele tuin kan delen met andere tuinliefhebbers. Beschouw het als het sociale medium voor mensen met groene vingers. Zo kan je alle mogelijke tuinvragen, ideetjes, tips en weetjes delen met de tuin-community. Afhankelijk van welke planten je in jouw (virtuele) tuin hebt staan, vertelt de tuinkalender je wanneer je moet zaaien, bemesten, snoeien, enz. Je kan deze applicatie eenvoudig downloaden in de Google Play en App Store. maar ook op de website zelf vind je allerhande advies en tips in de vorm van blogs en video’s.

Toch liever een tuinarchitect inschakelen om je droomtuin te realiseren? Hier vind je de geschikte tuinaannemer!

25/08/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

A
areijntjes

hoe kan ik maken en tuin tekenig

  CP
  Charlotte Portael

  Bedankt voor je reactie!

  Hoe je de tekening maakt, hangt af van elke specifieke app.

  Met #Homeproved-groeten

  Team Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project