Sporten en ontspannen in 1: welkom, zwemspa!

roze flamingo in zwemspa (uit)

Jij wilt heerlijk relaxen in een bubbelbad, terwijl je partner eerder kan genieten van een intensieve zwemsessie… Dan wordt het moeilijk te kiezen tussen een jacuzzi en een zwembad. Maar wat als we je zeiden dat je die keuze helemaal niet moet maken?! Dankzij een zwemspa combineer jij een heerlijk avondje relaxen met een fikse work-out.

Zwemspa = zwembad + spa

Voor de inspanning

Zou je graag thuis aan je conditie kunnen werken? Dat is al een eerste goede reden om voor een zwemspa te kiezen. De ingebouwde propellers zorgen voor tegenstroom, zodat jij ter plaatse blijft zwemmen. Je voelt het misschien niet, maar wedden dat je zal zweten?!

Voor de ontspanning

Na de inspanning komt natuurlijk de ontspanning. Propellers uit, massagestralen aan! De waterstralen en luchtbellen voelen heerlijk aan op je rug. Je zwemspa is bovendien uitgerust met zitplaatsen waardoor ontstressen een fluitje van een cent wordt. Je vrienden zullen een gezellig (en ontspannen ;-)) avondje bij jou thuis vast niet afslaan!

jet stream bubbelbad
Dankzij de ingebouwde jetstreams (of massagestralen) in je zwemspa, geniet jij van een heerlijk avondje ontspannen thuis!

Tip: Er bestaan zwemspa’s waarbij het bubbelbad en het zwembad van elkaar afgesloten zijn, zodat je de temperatuur afzonderlijk kan regelen.

Minder plaats nodig

Een zwemspa is slechts 4 à 6 meter lang en 2 à 3 meter breed. Een heel pak kleiner dan een gewoon zwembad, dus. Jij zwemt de pannen van het dak zonder een groot 25 meterbad in je tuin te moeten laten plaatsen. Of installeer je zwemspa gewoon gezellig binnen!

Goed nieuws voor water- en energiefactuur

Een swim spa is bovendien sneller gevuld. Dat betekent dus ook dat je minder water zal moeten verwarmen. Je verbruikskosten zullen dus heel wat lager liggen dan bij een traditioneel zwembad!

Opgelet: de waterstralen worden aangedreven door elektriciteit. Reken daarvoor dus wel op zo’n 1 à 2 euro verbruikskosten per dag.

Geen vergunning

En er is nog meer goed nieuws: in tegenstelling tot voor een gewoon zwembad, heb je voor een zwemspa geen vergunning nodig. Je kunt je plannen dus meteen uitvoeren zonder dat je bij het gemeentehuis moet aankloppen. En als je verhuist, neem je je zwemspa toch gewoon mee!

Op eigen tempo revalideren

Ben je aan het herstellen van een blessure? Ook dan biedt een zwemspa soelaas. Zwemmen wordt aangeraden bij een revalidatie omdat het de druk op je gewrichten verlicht. Daarnaast maak je je trainingen zo zwaar als je zelf wil. De sterkte en kracht van de tegenstroom kan je immers instellen. Zo kan je work-out weer op je eigen tempo opbouwen!

In een notendop

  • Prijs: €15.000-€30.000. Ze zijn dus niet duurder dan een standaard ingebouwd zwembad.
  • Plaatsing: snel en gemakkelijk dankzij de prefab modellen.
  • Uitvoering: binnen en buiten mogelijk. Je geniet dus 365 dagen per jaar van je zwemspa.
20/02/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?