Hot topic: de hot tub. Even helemaal zen in je eigen tuin.

hot tub in de tuin

Wist je dat een hot tub goed is voor je bloeddruk? Of wist je dat een warmwaterbad nemen ervoor zorgt dat je minder lang stijf bent wanneer je – dan toch maar eens – bent gaan sporten? Het is een hot topic en dé manier om even helemaal te ontspannen in je eigen omgeving, een outdoor thuiswellness. Die gezondheidsvoordelen? Die zijn meer dan mooi meegenomen!

Back to the roots…

… letterlijk

Zo’n hot tub, wat is dat eigenlijk? En waar komt het vandaan? De afkomst van het bad kan die eenvoud makkelijk verklaren… Scandinavië. Naast Ikea hebben we dus nog een zaligheid te danken aan het Noorden.

De roots: Scandinavië
De roots van de hot tub? Die liggen middenin de natuur! Foto bij domino.com (Pinterest).

Hoe fijn een jacuzzi ook is en hoe mooi je die tegenwoordig ook kan inwerken, ergens blijft het altijd een doorn in het oog & staat die vaak een beetje misplaatst in het groen van je tuin. Met een hot tub heb je dat probleem niet, integendeel. Hot tubs worden gekenmerkt door hun typische ronde, houten vorm en passen perfect in een natuurlijke omgeving.

… en figuurlijk

Hot tub betekent letterlijk ‘warmwaterbad‘, en eigenlijk is het ook niet meer dan dat… Geen bubbels, geen lichtjes die van kleur veranderen, geen gedoe. Sereniteit, rust & warmte, middenin de natuur, dat is óók back to the roots.

hot tub in detail

Zalig zen & zelfs gezond

Een hot tub zorgt niet alleen voor een luxueuze toevoeging aan je woning & tuin, maar heeft ook heel wat gezondheidsvoordelen. We zetten ze even op een rijtje:

  • Meer rust, minder stress. De combinatie van het warme water, de natuur & het feit dat je even tijd maakt voor jezelf zorgen voor een zalig zen gevoel. Bovendien zou je er ook beter van slapen, en geef toe, dat willen we allemaal!
  • Sneller herstel & minder pijn. Last van spierpijn, een sportblessure of een chronische aandoening? De hot tub to the rescue! Neem je regelmatig een bad in een hot tub, dan zou je minder pijn voelen én sneller herstellen.
  • Goed voor je huid en je bloeddruk. Door een verhoogde bloedcirculatie vertraagt het verouderingsproces & verlaagt je bloeddruk. 2 vliegen in één klap voor iedereen die graag gezond leeft & er goed uitziet.

Droom je mee?

06/01/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?