Genieten van een infraroodcabine of sauna thuis

Het schooljaar gaat weer van start en heel wat mensen vliegen er weer in op het werk na een deugddoende zomervakantie. Om de donkere dagen en de stress te lijf te gaan, bieden een sauna of infraroodcabine de nodige soelaas. Laat de verkwikkende warmte op jou inwerken en blijf het vasthouden aan het zalige zomergevoel!

Sauna’s en infraroodcabines verminderen stress en versoepelen de spieren. Steeds meer mensen genieten dan ook van wellness thuis na een drukke dag op het werk.

Infraroodcabine

In een traditionele Finse sauna wordt de omgevingslucht opgewarmd, terwijl een infraroodcabine eigenlijk een stralingscabine is. De warmte wordt door straling overgebracht. Deze stralingswarmte en dieptewarmtewerking van infrarood verlichten spier- en gewrichtspijnen.

Wat zijn de voordelen van een infraroodcabine? Een infraroodcabine neemt weinig plaats in. De kleinste modellen zijn amper een vierkante meter groot. Bovendien heb je enkel een stopcontact nodig, waardoor je de cabine overal kan zetten. Een derde voordeel is dat de cabine zeer snel opwarmt en weer afkoelt, waardoor je minder energie verbruikt dan in een sauna. Een infraroodcabine is ook minder intensief dan een traditionele sauna, waardoor ook mensen met een hoge bloeddruk van een infraroodcabine kunnen genieten.

Lounge sauna

Een ‘Intens’-sauna biedt optimale relaxatie. De banken zijn extra groot en breed en hebben afgeronde hoeken. Met de led verlichting in verschillende kleuren creëer je bovendien een eigen lounge sfeer. De kleur van de sauna kan je zelf een kleurtje geven, zodat de sauna perfect wordt geïntegreerd in jouw woning.

Verkies je een design sauna? Opteer dan voor de ‘Chaleur de Luxe’ gaan, met een glazen voorwand. De binnen afwerking bestaat uit cederhout, hemlockhout, of ayoushout en steenstrips op de achterwand. Met één druk op de knop tovert zich een sterrenhemel aan het plafond… om helemaal bij weg te dromen!

Buitensauna

Een outdoor sauna kan heel wat verkwikking bieden in de winter. Binnen wordt een droge warmte gecreëerd die je doet zweten terwijl het buiten ijskoud is. Je kan ook water met etherische oliën op de stenen van de saunakachel gieten en zo de ruimte in een heerlijke geur omhullen. In een buitensauna kom je dus volledig tot rust, zeker omdat je er ook languit in kan liggen.

Je kan een pakket kopen voor een zelfbouw buitensauna of een kant-en-klare sauna laten plaatsen. Een zelfbouw buitensauna van Lambrechts is uitgerust met een houten buitendeur met venster, een kleedkamer met bankje en verlichting, en een deur met veiligheidsglas die toegang geeft tot de eigenlijke sauna. Het hout (dennenhout, espenhout, cederhout of hemlock) is nog onbehandeld, zodat je het zelf kan afwerken met kleur en producten naar keuze.

 

07/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?