Een fitnessruimte thuis: onmogelijk? Think again!

De tijd dat een fitnessruimte thuis enkel voor rijke mensen was, ligt ver achter ons. Met een beetje creativiteit kan iedereen vandaag de dag een fitnessruimte inrichten. Zelfs de kleinste ruimte, een verloren hoek bijvoorbeeld kan al  dienen om enkele fitnesstoestellen te installeren. Niet overtuigd? Hier doe je alvast inspiratie op!

Ben je het beu dat die lelijke loopband of die hometrainer het zicht in je woonkamer vergalt? Geen probleem, met enkele creatieve ingrepen bouw je in een handomdraai je eigen fitnessruimte!

Fitnessruimte op zolder

Dé ideale plek voor een fitnessruimte thuis is je zolder! Ook al zijn de meeste zolders niet zo héél groot, toch kun je ze heel goed gebruiken. Ok, je moet die vervelende hometrainer wel eerst helemaal naar boven zeulen, maar je wordt ook beloond voor dat harde werk! Hoe? Je krijgt er je eigen fitnessruimte voor in de plaats én je fitnessspullen staan nu eindelijk uit het zicht!

Fitnessruimte in de kelder

Denk maar niet dat je een volledige kamer nodig hebt om een fitnessruimte te kunnen inrichten thuis. Een kleine ruimte onder een trap kan volstaan. Wat dacht je, bijvoorbeeld, van je kelder? Je zult versteld staan van de hoeveelheid fitnesstoestellen die in zo’n beperkte ruimte passen!

Fitnessruimte op de slaapkamer

Je hebt een extra slaapkamer op overschot? Prima, haal er alle rommel uit die je er nu bewaart en ga aan de slag met je hometrainer en loopband. Je vindt vast een andere plaats voor al je spullen!

Fitnessruimte in de garage

Ben jij zo’n type dat de wagen nooit in de garage parkeert? Maak dan eindelijk gebruik van die mooie ruimte en richt ze in als fitnessruimte thuis! En kijk: je bent nu ook verlost van dat hardnekkige schuldgevoel omdat je je auto altijd op de oprit laat staan, zelfs als het sneeuwt!

Fitnessruimte in de hal of gang

Vind je echt nergens een plaats voor je fitnesstoestellen? Staat alles al tot de laatste vierkante meter volgestouwd met spullen? Neem dan je toevlucht tot de hal of het einde van een gang die je zelden gebruikt. Schuif je hometrainer voor die kast die toch nooit open moet, rol je yogamatje uit en hang twee spiegels op. Klaar!

13/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?