Voor elk hofke een origineel tuinhuisje!

Is jouw man een klusser of werk je zelf graag in de tuin? Dan wil je zeker jouw materiaal droog kunnen opbergen. Ook fietsen of tuinmeubelen worden best na de zomer op een droge plaats opgeborgen. Een blokhut of tuinhuis bouwen is hiervoor een ideale oplossing! Een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor een tuinhuisje …

Allemaal tuinhuisjes…

Een groot tuinhuis of een klein tuinhuis, een houten tuinhuis of eerder een kunststof tuinhuis, moderne tuinhuizen of tuinhuisjes Engelse stijl, een design tuinhuis of een chalet, tuinhuizen met ramen, zonder ramen, met een zadeldak of een plat dak, een pergola of prieel … voor elke hof een tuinhuisje!

Houten tuinhuizen hebben misschien meer charme dan een tuinhuis in pvc, maar deze laatste zijn makkelijk te monteren en vergen weinig of geen onderhoud. Een paviljoen geeft dan weer een esthetische meerwaarde aan jouw tuin. Het is een beschermde cocon waar je volop kan genieten en die je kan inrichten volgens jouw wensen. Een tuinpaviljoen met buitenkeuken, ontspanningsruimte, poolhouse,  jacuzzi of kinderruimte, allemaal mogelijk!

Tuinhuizen: de mogelijkheden

 • Zoek je een eenvoudig tuinhuis om enkel gereedschap en tuinmateriaal op te bergen? Dan is een basistuinhuis met een beperkte oppervlakte (5 m²) voldoende.
 • Wil je je fiets en grasmaaier kwijt in jouw tuinhuis of blokhut, dan kies je best voor een iets groter model tot 10m².
 •  Tot 15m² heb je zeer veel bergruimte en kan je gemakkelijk een tuinset, heel wat gereedschap en fietsen kwijt.
 • Wil je grote dingen opbergen, overweeg dan een blokhut met een oppervlakte van meer dan 15m².

Tuinhuis tips

 • Hou rekening met een lage drempel aan de deur van de blokhut. Zo kan je al het gereedschap makkelijk opbergen.
 • Om grote dingen in jouw tuinhuis op te bergen is het vaak gemakkelijk om te kiezen voor een dubbele deur.
 • Denk goed na waar je jouw tuinhuis zet. Een tuinhuis achteraan in de tuin zorgt voor voldoende privacy, maar een tuinhuis moet makkelijk bereikbaar blijven. Krijgt jouw tuinhuis voldoende daglicht? Indien niet, is het aangewezen om verlichting te voorzien. Hiervoor moeten er kabels naar het tuinhuis getrokken worden.
 • Een tuinhuis heeft een sterke fundering nodig, zodat de deuren en de wanden goed op hun plaats blijven zitten. De ondergrond dient helemaal vlak, verhard en waterpas te zijn. Er mogen zeker geen verzakkingen optreden. De fundering kan bestaan uit gestort beton of betonnen tuintegels. Denk op voorhand ook aan de eventuele kabels en buizen die je in het tuinhuis wil leggen.
 • Hou rekening met de mogelijkheid om een slot te plaatsen op jouw tuinhuis. Zo hou je ongenodigde gasten buiten…
 • Er zijn verschillende modellen tuinhuizen: een hoekmodel, een vierkant tuinhuisje, een rechthoekig gebouw. Je kan ook een extra overkapping aanbrengen om een aangename buitenruimte te maken,…
 • Er bestaan verschillende opties om jouw tuinhuis uit te breiden. Plaats bijvoorbeeld een dakgoot om water op te vangen. Ook een houtstapelplaats om jouw haardhout te laten drogen of fietsen op te bergen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er nog bijpassende bloembakken verkrijgbaar of  een stormverankeringsset om jouw tuinhuis op zijn plaats te houden bij stormweer.
 • Hou rekening met de houtdikte. Hoe dikker het hout, hoe steviger de constructie.

Tuinhuis Hubo

Al eens een kijkje gaan nemen op de e-shop van Hubo? Daar kan je kiezen uit een groot aanbod aan verschillende modellen. Bovendien heeft elk Hubo tuinhuis een handige montagefiche, die je helpt wanneer je jouw tuinhuis plaatsen gaat. Tuinhuis prijzen variëren grofweg van 395 euro tot 3.695 euro.

 

23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?