Kiezen uit verschillende soorten kunstgras

soorten kunstgras

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om je tuin met kunstgras aan te leggen, dan is het tijd om te bepalen welke van de vele soorten kunstgras het beste bij jouw tuin past. Met een paar vierkante meters groen kun je al veel veranderen.

De voordelen van kunstgras

Nog even een opfrisser. Waarom zou je ook alweer voor kunstgras kiezen? We zetten de voordelen op een rijtje:

  • Je hebt altijd een mooie en groene grasmat.
  • Maaien is niet meer nodig.
  • Kunstgras is zo goed als onderhoudsvrij.
  • Kunstgras is huisdier- en kindvriendelijk.
  • In tuinen met kunstgras heb je minder last van ongedierte.
  • Mensen met hooikoorts hebben baat bij een tuin met kunstgras.

Soorten kunstgras

Qua kleur en qua structuur is kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Bij Kunstgrasnet zijn er meer dan 30 soorten kunstgras waaruit je kunt kiezen. Hier wordt onder andere de zachtheid en echtheid van het gras beoordeeld. Ook wordt de poolhoogte van het gras genoemd en staat aangegeven voor welke toepassing het gras geschikt is (denk aan een balkon, tuin, terras, speeltoestellen, zwembadomheining etc.). Voor het ene kunstgras heb je bijvoorbeeld geen instrooizand nodig, voor het andere wel. Dat maakt het ene kunstgras ook weer geschikter voor een tuin dan het andere.

Kunstgras kopen

Met zoveel soorten kunstgras is er voor elk budget een passende oplossing. En na het leggen van het gras, is het tijd voor de aankleding van je tuin! Maak je nieuwe tuin compleet met een mooie houten tafel, sfeervolle verlichting of een lekkere loungestoel. Zomers pintje erbij en genieten maar!

 

19/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?