Thuiswerken in een rustgevend tuinpaviljoen

Thuiswerken is het nieuwe werken en wint steeds meer aan populariteit. Je hoeft de files niet te trotseren en verliest geen tijd met woon-werkverkeer. De CO2-uitstoot gaat naar beneden en dit komt de efficiëntie en productiviteit van werknemers ten goede. Homeproved ging een kijkje nemen in een inspirerende thuiswerkplek…

Thuiswerken in een tuinpaviljoen

Het Londense architectenbureau Platform 5 Architects ontwierp een stijlvol tuinpaviljoen met bureauruimte. De Shoffice (shed + office) bestaat uit een kleine, houten bureau die werd opgetrokken achteraan in een tuin van een jaren ’50 woning in de Londense wijk St John’s Wood. De werkruimte, waarvoor de architecten inspiratie haalden uit een houtkrul, is als het ware ‘gebeeldhouwd’ in de tuin, waardoor een directe interactie tussen tuin en bureau ontstaat.

Het paviljoen kenmerkt zich door de afgeronde vormen en werd opgetrokken uit hout. Ook het interieur werd volledig in eikenhout gerealiseerd. Daarnaast heeft het gebouw veel glas. Een raam in het dak brengt veel daglicht in de ruimte, wat voor optimale werkomstandigheden zorgt. De grote raampartij aan de voorzijde zorgt ook voor een communicatie met de keuken aan de overkant van de tuin.

 

Tijd om vaarwel te zeggen aan onze typisch Belgische koterijen en te kiezen voor een stijlvol tuinpaviljoen?

 

07/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?