Terras inrichten: 5 must-haves voor een gastvrij terras

Terras inrichten

Zodra de zon zich laat zien, neemt de Vlaming het liefst plaats op een terras – als het even kan, op zijn eigen terras. Een tuintafel vol lekkers en een koelkast vol verfrissende dranken zijn daarbij onmisbaar, net zoals goed gezelschap. Nodig jij ook graag je vrienden uit voor een aperitiefje, barbecue of brunch op je terras? Ontdek dan hier dé trucjes om je terras gastvrij in te richten

1.      Een hangmat

Het summum van luieren op een zomerse dag? Dat is met een boekje in je hangmat gaan – euh – hangen. Een solo-activiteit, dat wel. Maar vergeet niet dat jouw hangmat ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op je gasten. Iederéén die ze spot, wil er weleens in plaatsnemen. Kies dus voor een exemplaar dat groot genoeg is om er minstens met z’n tweeën in te kruipen. Hangplezier gegarandeerd.

Terras inrichten

2.      Propere terrasstoelen

Kijk jij ook altijd even of de terrasstoel waarop je wil plaatsnemen wel proper is? En ontdek je dan steevast een ingedroogde vlek? De horror. Doe het je eigen gasten niet aan en zorg ervoor dat ze in één oogopslag zien hoe spic en span jouw terrasstoelen zijn, zodat ze zich met een gerust hart en gehuld in een zijden rok of linnen broek op die stoel kunnen neervlijen.

3.      Een zeil

Een namiddagje aperitieven in de brandende zon? Dat wil al eens voor roodverbrande schouders zorgen. Span een zonnezeil over je terras om je gasten tegen de zon te beschermen. Een grote terrasparasol plaatsen is natuurlijk ook een optie.

4.      Terras inrichten met sfeerverlichting

Dé truc om je gasten in de juiste sfeer te krijgen? Mooie tuinverlichting. Een snoer van gekleurde lampjes brengt instant gezelligheid op je terras. En met theelichtjes en geurkaarsen verlicht je niet alleen de tafel, maar hou je ook de muggen op afstand.

Terras inrichten

5.      Kussens, plaids en dekentjes

Textiel biedt warmte, zowel letterlijk als figuurlijk. Krijgen je terrasgasten het koud, dan kunnen ze een fleecedekentje over hun benen draperen. En met kussens en plaids in vrolijke kleuren en motieven geef je je terrasinrichting een warme toets.

05/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?