Staycation: zo maak jij je tuin helemaal klaar voor een zomer thuis

tuin met barbecue

Dit jaar zitten we allemaal wat meer thuis dan gepland. Geen vakantie in het buitenland in het vooruitzicht? Dan organiseer jij toch gewoon een staycation in je eigen tuin! Dat is heerlijk genieten in je eigen vertrouwde omgeving, zonder andere storende hotelgasten om je heen … op je huisgenoten na. ;-) Maar eerst het voorbereidende werk: je tuin leuk en trendy aankleden. Hier heb je alvast drie leuke tuintrends voor de zomer van 2020. Welke stijl ga jij toepassen?

Voor de ideale staycation: haal de beach look naar je tuin

Woon je niet aan de zee? Dan haal je het strand toch simpelweg naar je achtertuin! Tuinmeubelen in zachte strandkleuren, zoals babyblauw of pastelgeel, zijn helemaal in de mode deze zomer. Ook een zandkleur brengt je onmiddellijk een positief gevoel.

hangmat met gezellige decoratie voor staycation
In deze hangmat mag de staycation oneindig lang duren!

Kleed je tuin daarnaast aan met een mooie loungeset, zodat je thuis net zo heerlijk ontspant als op het strand. Met wat leuke planten maak je het helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan helmgras, net zoals in de duinen. Ook lavendel geeft een echte beach look en maakt je tuin helemaal zomerklaar. Laat die staycation maar komen!

Open gevoel = open hoofd!

Heb je het geluk dat je van een grote tuin kunt genieten? Dan is die inrichten met een klein budget gelukkig heel eenvoudig. Maar ook een kleine tuin kun je een heel open gevoel geven! Eerst en vooral mag je natuurlijk niet te veel accessoires in je tuin proppen, zeker niet in de hoeken: zo lijkt je tuin extra klein. Maar wat doe je dan wel?

pergola met bloemen en lichtjes
Tip: bekleed je pergola met bloemen en lichtslinger. Zo zit jij dag en nacht gezellig op je terras!

Pergola’s zijn erg populair: jij hebt een afdak tegen zon en regen zonder in te boeten aan ruimte. Om je auto weg te zetten zijn carports dan weer een goed idee. Gebruik de muren en palen zeker als decoratiemateriaal. Laat er bijvoorbeeld bloemen op groeien!

Een ontspannen staycation dankzij de perfecte kleurencombinatie

Wist je dat … zwart en wit helemaal geen saaie kleurencombinatie is?! Die tinten zijn perfect met elkaar te combineren, zeker als je groen als accentkleur neemt. Ideaal voor je planten – én om helemaal mee te zijn met de tuintrends van 2020. Hoe je aan je tuin vol bloemen en planten zwart-witte accenten toevoegt? Denk aan stoelen, decoratie op tafel, kussens op de loungeset … Jouw staycation wordt ongetwijfeld een ontspannen succes!

staycation op gezellig terras in zachte kleuren
De ideale combo? Dat zijn natuurlijk de zachte strandkleuren met zwart-witte accessoires.
28/06/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?