Planten kweken in je veranda? Doen!

veranda inrichten

Mensen met een veranda genieten het hele jaar door van hun tuin. Met de juiste planten in hun veranda lijkt het voor hen zelfs alsof het altijd lente is. Ben jij ook zo’n geluksvogel met een veranda, maar weet je niet welke planten het beste gedijen in je glazen tuintje? Deze exemplaren mogen gerust op je boodschappenlijstje.

1.     Bananenboom

In een veranda is een bananenboom de exotische blikvanger bij uitstek. In volle grond kunnen bananenbomen maar liefst drie meter hoog worden, maar in een pot in de veranda reiken de meeste exemplaren tot net onder het dak.

2.     Calamondin

Ook calamondin, een citrusplant met mandarijnachtige vruchten, doet het goed in de veranda. De bloemetjes vullen je veranda met een heerlijke geur. En ja, je kunt de oranje vruchten gerust eten!

3.     Bromelia

Bromelia’s zijn tropische beauties met een flamboyante look. De bloemen van de bromelia bloeien slechts één keer, maar hun felle kleuren en prachtige vormen maken dat helemaal goed. Opgelet: volle zon is aan deze dame niet besteed.

4.     Orchidee

Orchideeën zijn van oorsprong tropische planten en voelen zich perfect in hun nopjes in een veranda. Omdat deze planten makkelijk uitdrogen, is het wel zaak om de vochtigheidsgraad in je veranda goed in het oog te houden. Nieuwe bloemen vormen zich het snelst als je de orchidee enkele weken in een koudere omgeving (circa 12°C) plaatst.

5.     Ficus

De ficus is een sterke plant die menige Vlaamse huiskamer siert. Ook in veranda’s doet de ficus het goed, maar tijdens de zomermaanden plaats je hem het best niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven is de boodschap!

6.     Philodendron

Philodendrons zijn grote kamerplanten met opvallende, decoratieve bladeren. Er zijn talloze soorten, maar de meeste zijn klimplanten. Dankzij de leerachtige textuur van de bladeren hoef je philodendrons slechts een keer per week water te geven.

 

28/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?