Kunstzinnig hout stapelen: zo zorg jij voor een originele stapel

houtstapel in vorm van zwijn

Hoe je het ook draait of keert: stilaan maar zeker komt de winter dichterbij. Tijd om de houtblokken voor je haard te verzamelen, dus! Die blokken simpelweg op elkaar stapelen? Saai! Maak er liever een mooi kunstwerk van. Met houtblokken van verschillende kleuren en diktes creëer jij dieren, bomen of zelfs portretten van mensen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Creatief opbergen met verschillende kleuren hout

Heb jij zo’n hok in de tuin waarin je je houtblokken altijd netjes opstapelt? Dat is natuurlijk prima, maar weinig inspirerend. Pak het daarom eens op een creatieve manier aan! Een leuke mozaïek, een grote ronde bol, de vorm van een huisje of toren … zolang je basis stabiel is, zijn je mogelijkheden bijna eindeloos.

Of wat dacht je van leuke figuren zoals een uil of zelfs een portret? Door met verschillende kleuren hout te werken, creëer je gemakkelijk allerlei patronen. En zo berg jij de brandstof voor je houtkachel origineel op.

grote bol van houtblokken
Maak eens een grote ronde bol van je houtblokken!

Tip: leg je houtblokken niet op de grond, maar er net iets boven door eerst een aantal balken neer te leggen. Op die manier kan er gemakkelijk lucht onder het kunstwerk door en trekt er geen vocht op naar het hout. En zo hoef jij je geen zorgen te maken over verrotting!

Personaliseer je houtstapel

Berkenhout, elzenhout, essenhout … iedere houtsoort is geschikt om creatief te stapelen. Je kunt de verschillende blokken zelfs door elkaar gebruiken: elke soort heeft haar eigen kleur en structuur, waardoor je zo gemakkelijk patronen creëert. Perfectioneer je kunstwerk door bijvoorbeeld ook takken, mos en verf aan te brengen. Je personaliseert je houtstapel dus naar de stijl van jouw tuin!

Houtstapel in de vorm van een uil
Met verschillende kleuren maak jij gemakkelijk een heel kunstwerk.

Vind je het wat zonde om je mooie kunstwerk op te branden in de kachel? Laat het dan gewoon staan! Maak er bijvoorbeeld een insectenhotel van dat meerdere jaren in je tuin kan blijven. Dat ziet er niet alleen leuk uit, je levert ook nog eens een positieve bijdrage aan natuur en milieu.

houtblokken in de vorm van een liggende boom
Van de meest gekke figuren tot simpelweg een boom nadoen: jij maakt een origineel kunstwerk in plaats van een saaie stapel!

Haal de juiste blokken in huis

Heb je niet alle verschillende kleuren die je nodig hebt? Of wil je je wel wagen aan de uitdaging, maar ben je nog op zoek naar houtblokken? Dan ben je bij Openhaardhout Gigant aan het juiste adres. Daar vind je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met je nieuwe hobby. De gespecialiseerde leverancier heeft haardhout in verschillende diktes, afmetingen en soorten. Zo vormen de blokken van eikenhout altijd een solide basis voor goede stabiliteit. Geen tijd om helemaal naar de winkel te rijden? Dan bestel je de houtsoorten simpelweg online. En, wat denk je, begin jij ook aan deze leuke uitdaging?

patroon van man in houtstapel
Wil je echt heel de dag naar je kunstwerk kijken? Zet dat dan lekker binnen ;-).
02/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?