Kunstgras in de tuin

kunstgras kopen

Het is niet de eerste keer dat wij kunstgras belichten. Aangezien kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden is en daarnaast ook nog eens onderhoudsvrij en kind- en huisdiervriendelijk is, kiezen steeds meer mensen voor kunstgras in de tuin. Maar waarop let je als je de keuze hebt uit meer dan 30 soorten kunstgras?

Kunstgras kopen

Bij de aanschaf van kunstgras is niet alleen het gras zelf belangrijk, maar ook de ondergrond waarop het komt te liggen. Wordt het kunstgras bijvoorbeeld op steen gelegd, ligt er al zand of gaan kinderen er intensief op spelen? In het laatste geval is er kunstgras-valdemping.

Kunstgras met valdemping

Hoe vaak komen kinderen na een middagje spelen niet met groene grasvlekken op hun kleren terug? Dan wil je niet dat er onder het kunstgras harde stenen liggen, waardoor de kinderen hard op de grond terecht komen. In dat geval heb je naast groene grasvlekken ook te maken met blauwe plekken. De oplossing: een ondergrond met valdemping. Veel speelplaatsen op scholen en in parken zijn al uitgerust met valdemping. Ook bij kunstgras in de tuin kun je kiezen voor deze speciale ondergrond.

Groen als echt gras

Kunstgras is in vele kleuren te bestellen. Kunstgras voor in de tuin is uiteraard anders dan het gras dat je ziet in speeltuinen. Dat gras is bijvoorbeeld korter en feller groen van kleur dan de grasmat waarmee je je tuin gaat uitrusten. Uiteraard ben je vrij in je keuze. Als je een klein sportveld in je tuin wilt, is dat uiteraard ook mogelijk. Bij Kunstgrasnet hebben ze meer dan 30 soorten kunstgras. Voor elk budget en voor elke soort tuin is er een optie. Laat de zomer maar komen!

 

10/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?