Inspiratie: meer kleur in de tuin

Met kleurrijke planten kun je meer kleur en sfeer in je tuin creëren, maar het kan ook origineler! Ooit aan gekleurde tuinmeubelen gedacht? Met kleurrijke tuinmeubelen, tuinkussens, parasols en accessoires geef je jouw tuin een vrolijke uitstraling. Of je nu houdt van oranje, blauw, rood of alles door elkaar, er zijn tal van mogelijkheden! Kijk je met mij mee om inspiratie op te doen?


Ik ben Anne, blogster van Kees Smit Tuinmeubelen. Ik ben een echt buitenmens en breng mijn vrijetijd het liefst de hele dag buiten door. Een tuin zonder tuinmeubelen is in mijn ogen geen tuin. Daarom blog ik graag over het buitenleven in combinatie met diverse tuinmeubelen. Ik ben gek op natuurlijke kleuren en landelijke stijlen. In mijn droomtuin zie je daarom geen strakke lijnen en vormen.

Ontdek alle gastblogs op Homeproved of meld je zelf aan om te bloggen!


Tuinmeubelen in de tuin met een felle kleur

Tegenwoordig zijn tuinmeubelen in veel leuke kleuren te verkrijgen. Een tuin geef je hierdoor heel gemakkelijk kleur. Zet bijvoorbeeld vier blauwe tuinstoelen aan je tuintafel of kies voor een hippe hangstoel in een felle tint. Lekker opvallend! Onderstaande foto’s geven je alvast een idee.

Uitbundig met kleur

Kan het voor jou niet kleurrijk genoeg? Combineer dan verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor tuinstoelen in een aantal verschillende kleuren. Het is ook leuk om op verschillende plekjes in je tuin tuinsetjes te plaatsen, met allemaal een andere tint. In de ochtend drink je een kopje koffie op je oranje stoel en in de middag geniet je van de zon in de gele. Leuk toch?

 

Subtiele kleuraccenten

Hou je wel van kleur, maar mag het wel iets ingetogener? Met kleur kun je ook heel subtiel te werk gaan. Zet bijvoorbeeld een kleurrijke parasol boven je tuinset. Als je de parasol uitklapt, ziet jouw tuin er meteen vrolijk uit. Kleurrijke tuinkussens geven hetzelfde effect. Vergeet niet om de parasol te onderhouden en de kussens ‘s avonds en als het regent naar binnen te halen. Op deze manier blijven ze veel langer mooi.

Aan de slag met verf

In huis verven we vaak één muur of enkele muren in een opvallende kleur. Heb jij er weleens aan gedacht om dit buiten ook te doen? Schilder bijvoorbeeld je schutting groen. Dit geeft een heel natuurlijk effect. Of kies jij liever voor een andere kleur?

11/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?