Fotovoltaïsche design parasols, recht uit Milaan

Zonne-energie kent steeds maar nieuwe toepassingen. Dat zagen we ook op de Milaan design week afgelopen maand. Twee parasols die vlak en minimalistisch design verenigen met groene energie: zoiets gaat niet onopgemerkt voorbij!

De vernuftige design parasols van Ombrellone Solare

Ombrellone Solare ontwierp twee modellen design parasols, de Eclipse en de Kosmos, met dunne, lichte en flexibele organische fotovoltaïsche panelen. De Eclipse bestaat een grote gesofisticeerde ring waarin een rond wit zeil gespannen is en waarop kleine zonnepanelen zijn ingewerkt. De Kosmos heeft net iets meer weg van een klassieke parasol omdat je hem kan dichtvouwen, maar het is dan wel een heel uitgepuurde variant.

 

Het nut van zonne-energie in een parasol

De zonne-energie wordt bij beide modellen opgeslagen in een adaptor en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het opladen van laptops, tablets en telefoons. Zo dient een parasol niet enkel meer om schaduw te geven! De Kosmos bevat bovendien ook led lichtjes, die werken op de energie afkomstig van de zonnepanelen.

22/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

CH
Christophe Haemers

Deze parasols werden ontwikkeld en geproduceerd door Umbrosa NV uit Roeselare !! Ontdek al onze producten op http://www.umbrosa.be of op http://www.youtube.com/umbrosainnovation