Een waterpartij in de tuin: de leukste ideeën voor grote & kleine tuinen

strakke waterpartij tuin

Niets idyllischer dan het geluid van water, toch? Kabbelende beekjes, de aanstromende golven, een kletterende waterval… Dat gevoel in jouw tuin? Waarom niet! Of je nu een grote tuin hebt, of het met een klein koertje in de stad moet doen: dit zijn de leukste ideeën voor een waterpartij in de tuin!

Grote tuin? Waterweelde!

Ben je gezegend met een (middel)grote tuin, dan is een zwemvijver of grote siervijver een enorme meerwaarde voor je tuin. Of je nu écht wil zwemmen of liever gewoon even een frisse duik neemt, zwemvijvers bestaan er in alle vormen en maten.

Ook leuk: een natuurlijke waterval achterin je tuin. Met het vallende water op de achtergrond en een glas wijn in je hand waan je je meteen op vakantie.

Kleine tuin met waterpartij op maat

Voor kleine(re) tuinen, is een waterpartij op maat de beste oplossing. Denk aan een kleine siervijver of een strakke waterpartij die niet erg veel ruimte inneemt. Geen fan van kitscherige fonteintjes, maar wél van het geluid van water? Dan kan je met kranen werken.

Subtiel & stijlvol op het terras

Maar ook wie het met een balkon, terras of koertje moet stellen, hoeft het water niet af te zweren. Van waterschaal tot heuse waterval, van fonteintje tot geïntegreerde waterpartij. Laat je inspireren door deze prachtige terrassen met waterornamenten.

Welke variant is jouw favoriet?

29/06/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?