Een mooie voortuin zonder onderhoud? Dit zijn de leukste planten voor je voortuin

voortuin ideeën

Je kent ze wel: die voortuintjes met perfect gemaaide gazonnetjes, gemillimeterde struiken & bontgekleurde bloemen. Stiekem zijn we er misschien allemaal wel een beetje jaloers op, tot je weet hoeveel tijd erin kruipt. Dankzij deze planten straalt je voortuin, zonder er elke vrije dag aan te moeten spenderen.

Bloemenweelde

Als het gaat over planten voor de voortuin, mogen bloemen niet ontbreken. 1 accentkleur of een bonte verzameling? Jij kiest!

Wildernis van veldbloemen

Er zijn voor- & tegenstanders, maar als je er de juiste woning voor hebt en voldoende plaats, zijn veldbloemen p-r-a-c-h-t-i-g in je voortuin. Ze kunnen een strakke woning meer kleur geven of een huis in cottage-stijl nóg gezelliger maken. Een extra voordeel: je hoeft je voordeur maar uit te stappen om een mooi veldboeket voor binnen te plukken.

veldbloemen aan hek
Kleurrijk, wild & héél gezellig. Foto bij bhg.com (Pinterest).

Netjes ingeperkt

Fan van bloemen, maar veldbloemen iets te wild? Ook bloemborders vragen heus niet zoveel onderhoud als je de juiste bloemen kiest. Plant je deze bloemen, dan zit je goed:

  • Rozen: verkrijgbaar in alle kleuren & vervelen nooit
  • Hortensia: grote bloemen met een elegante, sierlijke uitstraling
  • Magnolia: pracht & praal en gelijkaardig aan tulpen

Op maat geknipt

Een klassieker onder de planten voor je voortuin, maar eentje die weinig onderhoud vraagt én bij elk type woning past: buxus. Je kan buxus zowel aanplanten als meteen in de juiste vorm kopen. Wat die juiste vorm voor jou is, dat bepaal je zelf: van strakke bolvorm tot volledig kunstwerk. Veel snoeiwerk? Nee hoor, 2x per jaar, in mei en september/oktober is voldoende!

planten voortuin: buxus
Buxus past bij alle soorten woningen. Foto bij engineeringbasic.com (Pinterest).

Geen (grote) voortuin? Ook in een bloempot waardeert een buxusplant je gevel op!

Cover up

Last but not least: de bodembedekkers. Met een bodembedekker zit je altijd goed. Kies je een wintergroene variant, dan hoef je er zelfs het hele jaar door niet naar om te kijken. Onze favorieten op een rijtje:

  • Siergrassen: groeien snel & hoeven maar 1x per jaar geknipt te worden
  • Mansoor: wintergroen en bedekt rijkelijk de bodem
  • Lavendel: prachtige kleur & instant zuiderse sfeer

08/03/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?