Nestkastjes bouwen? Design vogelhuisjes!

Tijdens de koudste dagen van het jaar krijgen ook onze gevleugelde vrienden het hard te verduren. De tijd van nestkastjes hameren en mezenbollen ophangen is gelukkig voorbij. Vanaf nu overwinteren ook vogels in stijl, en zorgt een voederhuisje voor mooie tuindecoratie. Wil u het ideale vogelhuisje kopen of zelf nestkastjes bouwen? Zie hier onze collectie design vogelhuisjes!

Design vogelhuisjes van Eva Solo

Eva Solo bracht een reeks spullen op de markt die niet alleen het leven van de vogels aangenamer maken, ze staan ook beeldig in de tuin. De nestkastjes zijn vervaardigd uit porselein met een dakje uit kunststof. Het nestkastje heeft een opening groot genoeg opdat verschillende vogelsoorten in uw tuin kunnen huizen. Het vogelhuisje kost 57 euro. In dezelfde reeks ontwierp Eva Solo een vogelvoedertafel, een vogelvoer bowl en een vogelbad.

 

 

Monique Engelund en haar architecturale vogelhuisjes

Monique Engelund heeft voor Menu een vogelvoederhuisje gecreëerd uit hout. Het ontwerp is gebaseerd op het beroemde Barcelona paviljoen uit 1929, destijds ontworpen door de wereldberoemde Duitse architect en ontwerper Mies van der Rohe. Deze moderne ontmoetingsplaats voor vogels valt net zo als het origineel op door zijn geometrische eenvoud maar ook door het materiaal: sterk weersbestendig acaciahout. Het voedergedeelte bevindt zich onder het dak waar bv. een vetbol op twee pennen vastgezet kan worden. Voor 149 euro wordt u dit unieke vogelhuis geleverd als bouwpakket met een duidelijke opbouwinstructie en de paal waarop het geplaatst wordt.

 

 

Het hippe nestkastje van Teddy Luong

Teddy Luong ontwierp een uniek nestkastje uit kunststof voor Umbra. Geïnspireerd op de hoge flatgebouwen uit HongKong, biedt dit voederhuisje biedt vooral de kijker veel plezier. Gemaakt van sterk, wit en weerbestendig kunststof en voorzien van stalen koord om het op te hangen, is dit vogelhuisje een lust voor het oog. Omdat het voercompartiment met een deksel wordt afgedicht blijft het voer droog. Door de ruitjes is zichtbaar of er nog voldoende voer in het huisje aanwezig is. Het hippe nestkastje kost 27,5 euro. Er is ook een bijzettafel verkrijgbaar in dezelfde stijl.

 

 

Emilie Cazin nestkastjes voor het stadsbalkon

Emilie Cazin bedacht met haar ‘Birdhouse’ een nestkastje voor het Belgische designmerk Vlaemsch(). Dit vogelhuisje is helemaal aangepast aan het stadsbalkon, zodat ook stadsmussen van de aanwezigheid van kwetterende vogeltjes kunnen genieten. Met de bijhorende klem kan je het vogelhuisje makkelijk bevestigen aan vensterbanken, banken of muren.

 

 

En er is nog zoveel meer…

 

 

09/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

M
Mir

Waar is het rode voederhuisje van kPat te koop?
Met vriendelijke groet, Mir

H
Homeproved

Ik zou eens rondkijken bij verschillende tuincentra, zoals Hubo bijvoorbeeld.
Succes met uw zoektocht!

het Homeproved team

Bekijk 1 andere vraag over dit project