Design in je tuin: heerlijk ontspannen in je design tuinhuis

Design heeft zijn prijskaartje, maar ontspanning en rust zijn onbetaalbaar. Creëer een oase van rust in je tuin met een design tuinhuis.

Design tuinhuis: Sphere Lounger

Deze Farmer’s Cottage Rotating Sphere Lounger is een nieuw concept om in je tuin tot rust te komen. Deze draaiende bol kan gebruikt worden als ligstoel, om te dineren, te ontspannen en zelfs als kampeerplaats. Het voordeel? Je kan de bol draaien en de ingang positioneren zoals je zelf wenst: in de zon, in de schaduw of uit de kille wind. De “Sphere Lounger” is voorzien van een stoel en een in de hoogte verstelbare tafel. De tafel en stoel vormen samen een vlakke cirkel die perfect als bed kan dienen.

Bunkie: luxe design tuinhuis

Bunkie is een project van industrial design firma ‘608 Design’ en architecten bureau ‘BLDG Workshop’. Samen zoeken ze naar nieuwe antwoorden op oude problemen en processen. Het resultaat? Een simplistisch gevormd design tuinhuis. De vorm van het tuinhuis is het symbool van een huis. Het tuinhuis oogt misschien klein, maar aan ruimte geen gebrek. Je kan twee queen-size bedden uit de hoofdmuur klappen. Bovendien is er ruimte voorzien voor een open haard, eettafel, stoelen… Deze eettafel en stoelen kan je uit verschillende muurelementen in elkaar zetten.

Cocoon Tree: een zwevend design tuinhuis

Heerlijk ontspannen zweven tussen de bomen, een droom die werkelijkheid wordt met de ‘Cocoon Tree’. Een heerlijk design tuinhuis dat dankzij een ophangsysteem tussen verschillende bomen zweeft. Het zwevende tuinhuis werd ontworpen door de Fransman Berni Du Payrat. Bij het maken van de ‘Cocoon Tree’ werd hij geïnspireerd door een struisvogelei. In het reusachtige ei wordt een grote matras geplaatst waar je gezellig op kan uitrusten. Dit design tuinhuis heeft zelfs een airco mechanisme dat duurzaam kan worden gevoed door zonne- en windenergie.

Jack Merlo design tuinhuis: The Cocoon Garden

The Cocoon Garden bestaat uit twee in elkaar liggende kamers. De verschillende kamers met aparte onderhoudszones vormen de structuur van deze unieke ruimte. Onregelmatig gezoet granieten trappen leiden tot een toevallige ruimte met een zwevende ‘Egg Chair’ en een openhaard. Aangrenzend vinden we de eetkamer.

Is je tuin te klein of heb je reeds een tuinhuis? Doe hier meer inspiratie op voor een gezellige tuin inrichting.

07/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?