De Tree Musketiers

De Tree Musketiers, zo noemen ze zichzelf. Gedreven door hun passie voor groen, helpen ze je bij bepaalde problemen die je in je tuin kan tegenkomen. Dan denken we bijvoorbeeld aan een zieke of oude boom die geveld moet worden, bomen die gesnoeid moeten worden of een tuin die opnieuw aangelegd wordt. Een tijdje geleden vertelde de Tree Muskeriers in Mine Magazine hoe een uit de hand gelopen hobby resulteerde in een heuse boom business. Ze trokken de aandacht van het Homeproved team met een opvallende, leuke naam en een opvallende business.

Algemene boomwerken, tuinarchitectuur en landschapszorg

De Tree Musketiers zijn vier vrienden, die elk hun eigen specialiteit hebben. Ze kunnen daardoor verschillende diensten aanbieden: algemene boomwerken, tuinarchitectuur en landschapszorg.

  • Algemene boomwerken

Bomen moeten regelmatig gesnoeid en bijgewerkt worden. Vaak vereist dat echter halsbrekende toeren, je moet immers hoog in de bomen klimmen om ze goed te kunnen snoeien. De Tree Musketiers doen niets liever, en ze beschikken over professioneel materiaal om veilig mee te snoeien. Naast het snoeien kan je ook een beroep doen op hen als je met een zieke boom zit of als een boom te oud is en geveld moet worden.

  • Tuinarchitectuur

Bartel Van Riet, bekend van het programma Groenland (zie verder in het artikel), is een van de Tree Musketiers. Samen met zijn collega’s staat hij in voor de tuinarchitectuur. Het uitgangspunt is het creëren van een tuin die mooi aansluit bij zowel de woning als de omgeving. Zowel elementen van het huis als die van de omgeving worden gebruikt voor het ontwerpen van de tuin. Het uiteindelijk aanleggen van de tuin kan je laten doen door de Tree Musketiers, of je kan het zelf doen.

  • Landschapszorg

Ten slotte wisselen de Tree Musketiers een fijne tuin graag in voor het beheer van parken, bossen en natuurgebieden.

Groenland

Een van de Tree Musketiers is Bartel Van Riet, bekend van het programma ‘Groenland‘ op Eén. In dit programma geeft Bartel Van Riet tal van tips om alles uit je tuin te halen wat erin zit. Zo kwamen in het afgelopen seizoen tips aan bod om de perfecte moestuin aan te leggen, Bartel vertelde je hoe je een gazon oppept en je kwam te weten hoe je boomproblemen moet spotten en wat je aan die problemen kan doen. Tal van deze tips kan je terugkijken op de website van het programma.

01/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?