Bouwgrond kopen: hoe groot moet je tuin zijn?

bouwgrond kopen tuin

De lente doet verlangen naar verandering en vernieuwing! Ben je van plan om te bouwen? Dan staat bouwgrond kopen vast bovenaan je to-dolijstje. Denk goed na voor je een definitieve beslissing neemt, want je bouwgrond is allesbepalend voor je uiteindelijke woning… én je tuin. Welke oppervlakte heb je in gedachten voor je tuin? En laat je bouwgrond zo’n tuin wel toe? Enkele aandachtspunten op een rijtje.

Een kwestie van locatie

De grootte van je bouwgrond hangt natuurlijk sterk af van zijn ligging. Stedelijke percelen zijn meestal minder groot dan percelen in de voorstad of in landelijke gebieden. Je kunt al een tuintje inrichten op een klein lapje bouwgrond van 200 vierkante meter of minder, maar dan moet je je groene hoekje  allicht wel aanpassen aan de omgeving. Als je bijvoorbeeld een rijhuis bouwt, zijn hagen of schermen in de tuin zeker geen overbodige luxe om nieuwsgierige ogen geen inkijk te gunnen.

Kindvriendelijke tuin

bouwgrond kopen tuinVeel mensen dromen van een tuin met een vijver, romantische zitbankjes, fonteinen, standbeelden, … Jammer genoeg is zo’n tuin niet voor iedereen weggelegd. Omdat je budget zo’n tuin gewoonweg niet toelaat, of omdat er kinderen zijn om rekening mee te houden. Vijvers en andere decoratieve elementen zijn vanzelfsprekend niet op hun plaats in een tuin waar vaak kinderen spelen. Hoe een kindvriendelijke tuin er dan wel uitziet? Die is 600 à 700 vierkante meter groot en heeft een uitgestrekt grasperk, zodat kinderen er ongehinderd kunnen spelen.

Een extra grote tuin

Als je een grote lap bouwgrond koopt, zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Een oppervlakte van duizend vierkante meter bijvoorbeeld biedt ruimte voor een oprit voor meerdere auto’s, een groot terras, een speeltuin voor de kinderen, een moestuintje, een vijver, … Om nog maar te zwijgen over de talrijke bloemenperken en majestueuze bomen!

bouwgrond kopen tuin

Wil je graag bouwgrond kopen of ben je op zoek naar een perceel met sleutel-op-de-deurwoning? Woningen Blavier helpt je graag verder!

 

11/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?