Je terras schuren voor de lente: zo ga je te werk

terras schuren tips

Nog enkele dagen en de winterse avonden van cocoonen zitten er alweer op. Goeiemorgen, lentezon! Staat jouw terrasdeur al op een kier? Dan heb je vast gemerkt dat je terras wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Groene aanslag op terrastegels verwijderen is een karwei dat niemand leuk vindt, maar met deze tips lukt je terras schuren des te sneller.

Je terras schuren met oma’s schoonmaakmiddeltjes

Er bestaan zoveel verschillende producten om je terras mee te schuren dat je in de winkel algauw door de bomen het bos niet meer ziet. En als je er uiteindelijk toch een in je winkelkarretje hebt gelegd, is de kans groot dat het product allesbehalve milieuvriendelijk is. Erger nog – althans voor je terras – is dat de producten uit de winkel niet altijd even mild zijn voor je terrastegels. Daarom kiezen we bij Homeproved resoluut voor de volgende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes – ja, ze werken even goed!

Groene zeep

Groene zeep, of bruine zeep, doet wonderen voor je terras. Vet je terrastegels er goed mee in en laat de zeep 24 uur intrekken. Daarna maak je je terras nat met de tuinslang en kun je beginnen te schuren. Tot slot spoel je alle zeepresten grondig weg.

Azijn

Azijn komt niet alleen goed van pas tegen vuile tegelvoegen binnenshuis, maar ook tegen algen en mos op je terrastegels. Azijn werkt trouwens nóg gemakkelijker dan bruine zeep: je hoeft je terras er alleen maar mee te bevochtigen – eventueel met een plantenspuit – en klaar is kees. Schrobben is niet nodig, afspoelen evenmin. Je gebruikt azijn in dit geval het best in onverdunde vorm.

Hardnekkige stukken: gebruik de hogedrukreiniger

Ziet de hogedrukreiniger er op dit moment wel erg verleidelijk uit? Je kunt hem gerust gebruiken voor de hardnekkige stukken, maar let wel even op dat je het opvulzand tussen de tegels niet wegspuit.

 

16/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?