Ambachtelijke en milieuvriendelijke outdoor cooking op het Fridael houtgasfornuis

Word jij ook zo vrolijk van de geur en gezelligheid van een kampvuur? Verkies jij traditionele methoden en ambachtelijke materialen over high-tech snufjes? Denk jij bij elke stap die je zet aan het milieu? Dan moet je zeker verder lezen en de Fridael houtgasfornuis van Bertus Fridael ontdekken!
Vergeet gasflessen, laat de elektriciteit achterwege en haal je brandstof gewoon uit de natuur! Net zoals in de 19e eeuw, haalt de Fridael fornuis zijn brandstof uit de natuur, meerbepaald uit gedroogd hout. Het milieuvriendelijke aspect gekoppeld aan een weergaloos design maakt van de Fridael houtgasfornuis een must-have voor milieubewuste designliefhebbers!

Off the grid buitenkeuken met een ecologisch design

Gedroogd hout verbranden is goed voor de natuur. Het lijkt wat contradictorisch maar gedroogd hout vinden we overal rondom ons waardoor we dus geen fossiele brandstoffen moeten opgebruiken.

De verbrandingsresten kan je bovendien achteraf gebruiken als mest voor je tuin. Het slimme design zorgt er tot slot voor dat maar liefst 95% van de energie in hout omgezet wordt door verbranding waardoor er veel minder hout is dan bij traditionele houtkachels. Tot slot kan er geen sprake zijn van rookoverlast: er komt immers nauwelijks tot geen rook vrij.

Natuurlijk koken: thuis, op reis of op restaurant

Het Fridael houtgasfornuis is bedoeld als permanente buitenkeuken. Bertus Fridael ontwierp in totaal 3 verschillende modellen zodat er overal gekookt kan worden op natuurlijke wijze: in de horeca, thuis en op een picknick of op reis.

Burnwise Model E

Burnwise Model E werd specifiek ontworpen voor de horeca en kan eventueel ingebouwd worden in een aanrechtblad. Voor grootkeukens bestaat trouwens de mogelijkheid om een 1- tot 6-pit houtfornuis te maken, ingebouwd in een RVS onderstel.

Prijs: 615 euro voor 1-pit, 2.400 euro voor een standaard fullzise 3-pit fornuis

Burnwise Model C

De Burnwise Model C is eveneens in RVS vervaardigd maar is bedoeld als reis- en tuinmodel. Dit model is dan ook iets kleiner als het Model E maar daarom niet minder knap.

Prijs: 199,95 euro

Burnwise Model T

De Model T tot slot is volgens ons het mooiste model. Dit tafelmodel werd vervaardigd met handgevormd glas en handgemaakte RVS onderdelen. Het glas samen met het knappe ontwerp maken van dit houtgasfornuis een uitzonderlijke meerwaarde voor iedere tuintafel.

Prijs: 585 euro

Meer weten over het Fridael houtgasfornuis, de diverse modellen en hun afmetingen? Neem dan een kijkje op de Fridael Woodgasstove website.

 

02/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?