Tropische terrasplanten voor zuiderse sferen!

Of het nu in de stad is of op het platteland, het terras is een speciaal plekje van de woning! Waarom zou je het exotisme van het zuiden niet naar jouw huis halen? Om ten volle van het terras te kunnen genieten vanaf het eerste lentezonnetje, heb je de juiste terrasplanten of balkonplanten nodig voor een zuiderse terrasinrichting!

Terrasinrichting met de kleuren en geuren van het Zuiden!

  • Olijfboom

Vrede, kracht en hoop… de olijfboom wordt al generaties lang geapprecieerd en geassocieerd met heel wat symbolische waarden. Elegant maar robuust, dit is de ideale zuiderse terrasplant! Olijfbomen zijn makkelijk in onderhoud, vragen niet veel water en kunnen heel goed tegen de droogte (maar minder tegen de koude). Zolang de temperaturen niet onder de vijf graden zakken, zet je ze beter niet binnen in huis! Olijfbomen houden namelijk van de buitenlucht. Tijdens de winter kan je best een hoes over de boom leggen.

 

  • Citrusplanten

Citrusplanten zijn de zonnetjes in huis! Ze komen van Corsica, Spanje en Marokko om onze saaie Belgische terrassen op te vrolijken! Net zoals de olijfboom, kan je ze makkelijk in een pot planten en ze zijn ideaal om wat Zuiderse sferen op het terras te creëren. Zet deze exotische planten echter niet in de volle zon en geef ze niet te veel water. Laat ze buiten staan, tenzij de temperaturen onder het vriespunt zakken, want het zijn geen wintervaste planten. Eenmaal binnen, kan je ze beter niet te dicht bij de verwarming zetten.

 

  • Palm

Palmbomen zijn de exotische bomen bij uitstek en doen jouw terras in vakantiesferen baden. Palm is een heel onderhoudsvriendelijke plant. Veel mensen hebben echter de neiging om ze te veel te gieten. Maar het is beter om de palmboom te veel dan te weinig water te geven.

 

  • Jasmijn

Jasmijn is een klimplant met romantische allures! Met de mooie witte bloemen en bedwelmend parfum, zal je jezelf in een ander land wanen op jouw eigen terras. Jasmijn houdt van zon, zorg dus ook dat de plant op een heel zonnige plaats kan groeien!

 

  • Vijgenboom

De vijgenboom is zonder twijfel een van de mooiste fruitbomen! Met zijn speciale bladeren geeft deze boom een Zuiders tintje aan jouw terras. Het is niet moeilijk om deze boom te onderhouden. Zorg dat vijgenbomen voldoende water krijgen, dat ze niet worden blootgesteld aan vrieskoude en genoeg zonlicht vangen.

 

29/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?