Schaduw in je tuin met een stijlvolle parasol

Zweefparasol

Op een warme dag is het heerlijk om af en toe de schaduw op te zoeken. Maar dan heb je wel een goede parasol nodig. Een parasol geeft verkoeling, beschermt je tegen uv-straling en geeft sfeer aan je tuin. Van plan een parasol aan te schaffen? Dan is het handig om met een aantal punten rekening te houden. Welke punten dat zijn, leg ik uit in deze blog!


Ik ben Anne, blogster van Kees Smit Tuinmeubelen. Ik ben een echt buitenmens en breng mijn vrijetijd het liefst de hele dag buiten door. Een tuin zonder tuinmeubelen is in mijn ogen geen tuin. Daarom blog ik graag over het buitenleven in combinatie met diverse tuinmeubelen. Ik ben gek op natuurlijke kleuren en landelijke stijlen. In mijn droomtuin zie je daarom geen strakke lijnen en vormen.

Ontdek alle gastblogs op Homeproved of meld je zelf aan om te bloggen!


Aandachtspunten

Een parasol aanschaffen lijkt simpel. Er is alleen zoveel keuze! Daarom is het handig om over een aantal punten na te denken:

  • Wil ik een staande parasol of een zweefparasol?
  • Wil ik een ronde of een vierkante parasol?
  • Welke kleur past in mijn tuin?
  • Waar wil ik de parasol neerzetten? Moet ze verplaatsbaar zijn of op een vaste plek staan?

Staande parasol of een zweefparasol?

Een staande parasol heeft de mast in het midden. Hierdoor staat de parasol stevig op zijn plek. Een zweefparasol heeft de mast aan de zijkant waardoor de parasol vrij hangt. Zo kun je tuinmeubelen onder de parasol plaatsen, je hebt namelijk geen last van een mast. Dit geeft een knusse uitstraling. Echter moet je rekening houden dat een zweefparasol meer beweegt bij veel wind. Dus woon je op een plek waar het veel waait? Dan adviseer ik een staande parasol.

Rond of vierkant?

Zowel staande als zweefparasols zijn in ronde en vierkante versies te koop. Een ronde parasol kun je op elke plek rond je tuinmeubelen zetten. Bij een vierkante parasol raad ik aan die in het verlengde van de set te plaatsen. Op deze manier blijft het aanzicht strak.

De kleuren van de parasols variëren van fel oranje tot klassiek zwart. Welke kleur geniet jouw voorkeur?

Verschillende parasoldoeken

Een parasol geeft verkoeling en het beschermt je tegen uv-stralen. Je moet er echter rekening mee houden dat een parasol je niet 100 procent beschermd. De meeste parasols zijn gemaakt van polyester. Dit materiaal is stevig en makkelijk schoon te maken, maar verkleurt soms in de zon. De oplossing: gebruik een parasolhoes als je de parasol inklapt. Hiermee behoudt je de kwaliteit en kleur van het doek langer.

Wil ik een vaste of verplaatsbare parasol?

Bij het aanschaffen van een parasol kun je kiezen voor een parasolvoet of voor een grondanker. Kies je voor een parasolvoet, dan is de parasol te verplaatsen. Het voordeel hiervan is dat je op verschillende plekken in de tuin schaduw kunt creëren. Ik adviseer om altijd te kiezen voor een zware voet, zodat de parasol stevig op zijn plek staat.

Wil je de parasol op een vaste plek in de tuin plaatsen? Ga dan voor een grondanker. Deze wordt in de grond geplaatst, waardoor je geen last hebt van een voet.

Welke parasol komt deze zomer in jouw tuin te staan?

 

08/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?