Maak van je buitenruimte een gezellige plek dankzij deze 5 leuke tips

buitenmeubel coco maison

De zon komt er opnieuw vaker door, dus we komen met z’n allen wat meer buiten. Heeft jouw tuin nog niet helemaal die gezellige sfeer die je zou willen hebben? Tover je tuin dan om met de outdoor collectie van COCO maison. Leuk voordeel: in de winter gebruik je de woonaccessoires gewoon binnen. In dit artikel vind je alvast nog 5 extra tips om jouw buitenplekje om te toveren tot de gezelligste plek van je woning.

Leuk om te weten: een groot deel van de COCO maison-collectie is gemaakt van gerecycleerd PET, waardoor de accessoires beter zijn voor het milieu.

#1: Kies voor vrolijke kleuren en natuurlijke materialen

Zo groen als gras en zo geel als de zon. Woonaccessoires in vrolijke gele en groene tinten maken je op slag vrolijk. Zeker als die ook nog eens gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en riet. En die natuurlijke materialen zie je heus niet alleen in de meubels zelf, maar ook in de sierkussens en tapijten.

#2: Ga eens voor een buitentapijt

Een tapijt buiten? Ja hoor! Vloerkleden hebben de bijzondere gave om ruimtes heel huiselijk te maken – ook je terras. Outdoor tapijten zijn groot, extra stevig en kunnen tegen water en zon. Zet er nog eens stijlvolle, rechthoekige zitmeubels rond en je terras is echt een mooi geheel. Mag het wat speelser? Kies dan voor een trendy rond tapijt met een jungleprint!

Kussen Jungle+ carpet Jungle
Een buitentapijt maakt je terras extra gezellig.

#3: Wissel in hoogtes met plantenbakken en pilaren

Ben je dol op planten, maar heb je maar een klein terras of balkon? Plantenbakken en pilaren zijn perfect om groene accenten aan te brengen. Combineer bakken en pilaren van verschillende hoogtes voor een speels effect. Heb je een buitenkeuken? Vul de plantenbakken en plantenpilaren dan aan met verse kruiden. Laat het barbecueseizoen maar beginnen!

dierenhoofd decoratie
Vergeet ook die decoratie niet!

#4: Zorg voor extra zitruimte of een bijzettafeltje dankzij een stevige kruk

Komt er bij jou ook vaak volk over de vloer? En heb je dan meestal wat plaats te kort? Krukken bieden de perfect oplossing. Die zijn compact van formaat en gemakkelijk te verplaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een kruk in een felle kleur of met een gezicht. Vrolijkheid gegarandeerd!

metalen accessoire
Binnen of buiten: metalen woonaccessoires zijn overal stijlvol.

#5: Vergeet de final touch niet, denk aan metalen woonaccessoires

Met woonaccessoires in allerlei vrolijke kleuren en prints is het al een gezellig boel op je terras. Om ook voor een beetje rust en balans te zorgen, kies je het best voor metalen tafelaccessoires en bijzettafeltjes in een effen kleur of in dezelfde stijl. Aarzel zeker niet om een bijzettafeltje met opbergfunctie te kiezen, dan heb je meteen ook een ordelijke ruimte. Zo kom jij na een drukke dag helemaal tot rust in je eigen tuin.

13/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?