Buitentapijt: het comfort van binnen, maar dan buiten!

Een mooi tapijt geeft elke leefruimte een extra touch. Al was het maar omdat het elke oppervlakte zacht en comfortabel maakt. Die knusheid associëren we in de eerste plaats met de winter. Maar ook in de zomer kan je van een tapijt genieten. Niet door je binnen op te sluiten, maar door je tuin of terras op te leuken met een buitentapijt. Ontdek hier alle voordelen!

Buitentapijt: het verlengstuk van je interieur

Wooncomfort maakt het leven aangenamer. Dus waarom zouden we ons beperken tot de binnenruimtes? Nu de zomer eraan komt, loont het des te meer om te investeren in tuin en terras. Anno 2014 zijn de mogelijkheden alvast eindeloos. Een leuke én betaalbare oplossing voor instant gezelligheid is een buitentapijt. Buitentapijten zijn een lust voor het oog, een droom voor je blote voeten en de ideale plek voor een siësta.

Waarop moet je letten?

De keuze aan buitentapijten is eindeloos. Voor je naar de winkel trekt, doe je er wel goed aan om rekening te houden met volgende aandachtspunten:

  • Kies voor een waterdoorlatend buitentapijt. Een must voor wie een zwembad heeft of in een regenachtig land zoals België woont.
  • UV-bestendige buitentapijten verkleuren niet in de zon en gaan een stuk langer mee.
  • Je buitentapijt moet niet alleen bestand zijn tegen water en zon, maar ook tegen vuil. Onderhoudsvriendelijkheid is daarom een voorwaarde. Denk maar aan die barbecue of je spelende kinderen met hun ijsje…


Kunstvezels: garantie op flexibiliteit


Het perfecte buitentapijt ziet eruit als een normaal tapijt maar heeft de weerbestendige kwaliteiten van kunstgras. Het zal je dan ook niet verwonderen dat de meeste buitentapijten gemaakt zijn van kunstvezels, waaronder polyethyleen. Dit heeft naast duurzaamheid het voordeel dat je heel breed kunt gaan qua afwerking. Rustige tinten of liever flashy kleuren? Met buitentapijten is er voor elk wat wils!

14/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?