Je tuin een chaos? Zo richt je je tuin het beste opnieuw in!

leuke zithoek tuin

Je hebt net een woning gekocht en begint lekker te klussen in je tuin. Uiteindelijk is het resultaat niet precies waar je naar gestreefd had: het lijkt één grote chaos. Er zit geen duidelijke stijl in en eigenlijk is er ook geen ruimte om ergens een mooie tuinset neer te zetten. Iemand inhuren om je tuin opnieuw aan te leggen kan je een flink duit kosten. Dan zit er nog maar één ding op: zelf je tuin herinrichten. Maar hoe begin je er best aan?

Back to basics: de bestrating

tuin herinrichten met natuursteen hardhoutStap 1 is om helemaal terug te gaan naar waar het ontwerp van de tuin begonnen is. Dit is, 9 van de 10 keer, bij de bestrating. Om de bestaande klinkers, kasseien, tegels uit je tuin of oprit te halen is natuurlijk erg zonde. Het is tijdrovend en kost handenvol geld. Een goed beginpunt is daarom om je tuin aan te laten sluiten bij je bestrating. Geef je tegels of klinkers eerst een grondige schoonmaakbeurt en verwijder onkruid dat tussen de voegen of grind is gekropen. Klaar? Ga dan op zoek naar complementaire materialen. Kasseien passen bijvoorbeeld erg mooi bij een rustiek materiaal als cortenstaal. Gebruik het als afscheiding van je bloemenborder of als bloembak! Tegels staan dan weer perfect bij een materiaal als hardhout. Mix and match is dus de boodschap!

Tuin herinrichten: tuinmeubels als eye-catcher

geel tuinsetStap 1 klaar? Dan is het tijd voor de volgende stap: het uitzoeken van je tuinmeubelen. Ook dit kan lastig zijn als je niet precies weet wat je wilt. Belangrijk is om een duidelijk beeld te hebben van wat soort meubel je wilt, want er is een overvloed aan keuzemogelijkheden. Gezellig relaxen in een loungebank of dineren aan een hoge tuintafel: ga voor een functioneel meubel! Nadat je dit hebt uitgekozen, is het belangrijk dat je voor een kleurencombinatie kiest die verwerkt zit in de rest van je tuin. Dit jaar is zijn de kleurtrends geel, groen en donkerrood: perfect dus om te combineren met bloemen in dezelfde kleurtint. Vergeet tot slot ook niet om die kleur(en) subtiel terug te laten komen in je accessoires (lampjes, kussens, …). Zo worden je tuinmeubels een echte eye-catcher!

01/08/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?