Haal je buiten naar binnen en zet je binnen buiten

binnen buiten

Ben jij een echt buitenmens, maar laat je je soms toch afschrikken door ongure wind en de spreekwoordelijke – of niet zo spreekwoordelijke – maartse buien? Of ben jij een zalige binnenzitter die toch graag de vogeltjes hoort fluiten en op tijd en stond een vlaagje frisse lucht door de haren voelt waaien? Speciaal voor zo’n ‘binnen-buitenmensen’ en ‘buiten-binnenmensen’ zetten we hier een aantal bijzondere ruimtes op een rijtje waar interieur en exterieur moeiteloos in elkaar overvloeien.

Houten planken die van binnen en buiten houden

Niets geeft je interieur zo’n boost als het lentezonnetje dat door grote raampartijen naar binnen stroomt. De houten raamkozijnen in dit ontwerp zijn perfect gekozen en vormen een mooi geheel met de houten terrasplanken. Die halen op hun beurt de band tussen binnen en buiten aan door vrolijk van de ene in de andere ruimte over te lopen.

binnen buiten

Een badkamer met sterallures

Bij ruimtes die de grens tussen binnen en buiten doorbreken, denken we vooral aan de benedenverdieping. Totaal onterecht, zo blijkt overduidelijk uit dit gedurfde badkamerontwerp. Als je het badwater maar warm genoeg laat worden, kun je de schuiframen volgens ons zelfs in de tussenseizoenen met een gerust hart openzetten. Of je dan nog zo vlot het bad uitgeraakt, is natuurlijk een andere vraag …

binnen buiten

Zetels en een zuchtje wind

De tijd dat een salon alleen in de woonkamer mocht staan, ligt gelukkig al ver achter ons. Maar iets minder ingeburgerd dan zo’n buitensalon is de buitenkachel. En dan hebben we het niet over een simpele vuurkorf waarbij je moet oppassen voor gensters die gaten in je broek of trui branden, maar wel over een heuse designkachel die niet zou misstaan in de meest hippe living. Een salontafel en een flatscreen maken het plaatje helemaal af. Buiten zitten en tegelijkertijd genieten van al het comfort van een binnenruimte: check.

binnen buiten

Onder de houten hemel

Ten slotte hoeft een terrasoverkapping of pergola helemaal niet tegen je huis gekleefd te staan. Waarom niet kiezen voor een exemplaar dat parmantig alle aandacht opeist in het midden van de tuin? Zo kun je van een prachtig 360°-zicht genieten – of jezelf zalig neervlijen op de zetel, je ogen sluiten en genieten van het ruisen van de bomen. Zennnnn.

binnen buiten

 

04/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?