Zet je houten schutting in de kijker! 5 creatieve versiertips

Het wordt stilaan zomer, tijd dus om meer buiten te zitten dan binnen. Voetjes in de lucht en genieten op je terras. Wel jammer dat je dan misschien op een saaie schutting moet zitten kijken … Met deze tips voor de versiering van je houten omheining maak je er een echt kunstwerk van.

 

Met deze 5 ideeën pimp je je schutting

 

Knikkers als versiering

Vaak zie je dat houten schuttingen van nature al gaatjes hebben. Breid dit idee uit: boor extra gaatjes in je omheining en stop er knikkers in. Je krijgt zo een schitterend lichtspel als de zon erop schijnt!

 

Fruitkistjes

Een van de makkelijkste manieren om je hek op te fleuren: fruitkistjes met plantjes in. Je schutting ziet er ‘in no time’ helemaal anders uit! Of: schilder de kistjes in verschillende frisse kleuren. Je grijze schutting leeft er meteen van op.

 

Oude ramen

Als je nog ergens in je tuinhuis frames van oude ramen hebt, gooi ze niet weg! Heb je zelf geen ramen meer staan, ga gerust eens snuisteren in het containerpark of in een kringloopwinkel. Je zal met verrassende decoratiestukken naar huis komen. In plaats van oude ramen kun je ook omlijstingen van kaders gebruikten. Plaats een plantje in het kader, en je hek ziet er een pak origineler uit!

 

Voor de creatievelingen onder ons

Schuilt er een artiest in je? Probeer dan gerust zelf je schutting op te leuken. Met muur- of schuttingsverf kun je tot heel mooie resultaten komen. Ben je iets minder creatief, dan kunnen fluospetters ook een fris effect creëren. Of laat je kids zich uitleven! Zo heb je meteen een leuk aandenken.

 

Spiegels

Heb je een eerder klein tuintje, dan is het een goed idee om spiegels aan je houten hek op te hangen. De spiegels vergroten je tuin en geven daardoor een mooi effect.

 

 

Snelle ideetjes: De mogelijkheden om je hek op te smukken zijn legio. Al gedacht aan oude tassen en borden, kinderlaarsjes, kerstverlichting, een autobanden met plantjes in, …? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is ideaal als decoratie!

14/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?