3 redenen waarom je niet zonder tuinhuis kan

tuinberging met zitgedeelte

Je bent al een tijdje naar tuinhuizen aan het kijken, maar toch twijfel je nog steeds of je je tuin wel of niet moet verrijken met dit houten bouwwerk? Wij garanderen je dat je geen spijt krijgt als je besluit een tuinhuis aan te schaffen. Dit zijn dé drie voornaamste redenen waarom je een tuinhuis zou moeten kopen.

Langer van je tuin genieten

tuinberging met zitgedeelte

Laat je een tuinhuis bouwen, dan creëer je in feite een extra zithoek in je tuin. Het is er bijvoorbeeld heerlijk vertoeven in de lente en herfst. Ook op koude dagen is het aangenaam in het huisje, omdat de warmte onder het dak van het tuinhuis blijft hangen. Daar komt nog bij dat je niet nat wordt, want onder het dak van een tuinhuis zit je zelfs bij de hardste stortbui lekker droog. Daarnaast bestaan er ook tuinhuizen met een overkapping: zo zit je lekker koel in de schaduw tijdens warme zomerdagen. Kortom: met een tuinhuis geniet je langer van je tuin, ook in de koudere maanden van het jaar.

Tip: heb je al een huisje in de tuin, maar is het aan een opknapbeurt toe? Lees dan deze richtlijnen voor het renoveren van je tuinhuis.

Een handige opbergplek voor je gereedschap

tuinhuisje vol gereedschap

Je kunt je tuinhuisje  inrichten als extra zithoek, maar je kunt hier ook een praktische ruimte van maken. Staat je garage of schuur al helemaal vol? Verplaats dan een deel van je spullen naar de tuinberging. Nog een bijkomend voordeel: de tuingereedschappen die je er bewaart, heb je dichter bij de hand voor wanneer je in de tuin wil werken. Ook handig om bijvoorbeeld brandhout te stockeren.

Bescherm je planten tegen de koude

Sommige planten overleven de koude wintermaanden in België of Nederland niet. Tenminste niet als je ze gewoon buiten laat staan. Beschik je niet over voldoende plaats binnenshuis? Dan is een tuinhuis een handige plek om je planten te laten overwinteren. In het warme en beschutte tuinhuisje komen de planten gegarandeerd de winter door. Aan het einde van de winter zet je de planten gewoon weer buiten, zodat je er iedere dag van kunt genieten.

Een kant-en-klaar tuinhuis of eentje op maat?

tuinhuis met overkapping

Ben je overtuigd van de voordelen? Dan kun je jouw tuin deze zomer nog verrijken met dit multifunctionele bouwwerk. Tussen het grote aanbod Fonteyn’s tuinhuizen vind je altijd wel een huisje dat bij jou en jouw tuin past… of je nu een kant-en-klaar tuinhuis wil kopen of eentje op maat wil laten maken!

23/07/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?