Kleine badkamer, grote werken: geslaagd contrast tussen grijs en wit

Dat je niet veel ruimte nodig hebt voor een luxueuze badkamer, dat bewijst Naert bvba met deze badkamerrenovatie in Kortrijk. Dankzij slimme ingebouwde kasten, een open inloopdouche en een slim spel met kleuren, geeft deze kleine badkamer toch geen beklemmend gevoel.

Kleine badkamer, grote werken: geslaagd contrast tussen grijs en wit

Naert bvba

Naert bvba

Van bad met douchekop naar echte inloopdouche

Een van de eerste dingen die verdween in deze oude badkamer? Het bad met douchekop. Dat nam erg veel plek in. Bovendien zorgde het door zijn robuuste karakter voor een optische verkleining van de badkamer. Om het open gevoel terug in de badkamer te krijgen én om de bewoners meer comfort te gunnen, werd er gekozen voor een haast naadloze inloopdouche.

Naadloze inloopdouche dankzij keramische tegels

Allereerst is er zowel voor de vloer als voor de douchemuur gewerkt met een keramische vloertegel. Doordat die tegels erg groot zijn, tot wel 2,50 meter hoog en 1 meter lang, heeft de douche slechts een minimum aan voegen. Dat ziet er niet alleen heel clean uit, het zorgt ook voor een enorm gebruiksgemak: vuil wordt meteen weggeveegd en kan zich maar moeilijk opstapelen.

Onzichtbare afloop als echte meerwaarde

Maar dat is niet de enige ingreep die deze regendouche naadloos maakt. Zo is ook de afloop quasi onzichtbaar. Hoe? De douche is in een lichte hoek gelegd, zodat het water meteen richting de gleuf loopt. In plaats van te kiezen voor een klassieke witte gleuf, is de afloop hier uit hetzelfde materiaal gemaakt als de rest van de douchevloer. Zo verdwijnt die helemaal in de douche en is het dus geen doorn in het oog.

Warme stijl voor een gezellig douchemoment

De hele douche heeft dus dezelfde kleur. Het valt meteen op dat er niet is gekozen voor het klinische en effen wit, maar voor een grijze toets met lichtgekleurde spikkeltjes. Dankzij het contrast met de witte kleur van de rest van de badkamer, trekt de inloopdouche op die manier meteen de aandacht. Bovendien wordt de kleur dankzij het extra dieptezicht ook heel wat gezelliger en warmer. Klaar voor een heerlijk douchemoment: check!

Had jij het al gezien? De douchenissen waar de bewoners hun shampoo en douchegel kunnen zetten! Zo zet je je douchegerief handig – en haast onzichtbaar – weg.

Lavabomeubel op maat

Om ervoor te zorgen dat het lavabomeubel perfect in de badkamer past, is die op maat gemaakt. De bovenkant, de wastafels zelf dus, zijn afgewerkt met het sterke Corian®. Corian® is niet alleen onderhoudsvriendelijk en erg sterk, maar ook hygiënisch. Ideaal voor de badkamer dus! Bovendien is ook dat materiaal naadloos, wat de stijl van de inloopdouche perfect doorzet. Zelfs de grens met de lavabo’s is onzichtbaar! Door ook nog eens te kiezen voor inbouwkranen, kunnen we spreken van een high design afwerking met een erg nette look.

De kastjes zelf zijn dan weer gemaakt van melamine en aan de buitenkant afgewerkt in laminaat. Dat is prijsvriendelijker dan Corian®, waardoor de badkamer zeker binnen budget bleef. Net zoals de wastafels hebben de kastjes eveneens een strakke witte look, zodat het hele meubel een mooi geheel is.

Wist je dat deze badkamer op een heel subtiele manier toch enorm veel opbergruimte heeft? De douchenis, het lavabomeubel, de spiegelkasten, de ingemaakte kasten naast het toilet … Op aanraden van Naert bvba kozen de bewoners ook voor een grote kast achter de douche. In de kast zitten de wasmanden in schuiflades verstopt. Zo werd er op een beperkte ruimte toch heel veel plaats gecreëerd!

Ecologisch en stijlvol verwarmen op elektriciteit

Tot slot iets wat erg belangrijk is in een badkamer: degelijke verwarming. Het is immers de plek waar je je moet omkleden. Doordat de bewoners profiteren van zonne-energie van hun zonnepanelen, is er gekozen voor een elektrische radiator. Zo kunnen ze hun badkamer overdag zelfs volledig gratis verwarmen. De twee handdoekhangers – die door hun grijze uitstraling de badkamer een moderne toets geven – zijn erg handig om je meteen lekker warm te kunnen afdrogen na een ontspannend douchemoment.

Leuk weetje: had jij de cv-ketel al gezien? Natuurlijk niet: die is onzichtbaar afgewerkt achter een schuifdeur naast het toilet!

Het mag duidelijk zijn: deze badkamerrenovatie van Naert bvba was een groot succes. De bewoners waren dan ook erg tevreden – zowel over de professionaliteit tijdens de werken als over het eindresultaat. Dat smaakt naar meer!

Fotoalbum

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?