Door weer en wind aangenaam buiten zitten

Lamellen terrasoverkapping beschermt tegen wisselvallig Belgisch klimaat

Ervoor zorgen dat je klanten van januari tot december buiten kunnen genieten van een hapje en een drankje? Dankzij inspiratieguru Meeussen Montage is dat perfect mogelijk in restaurant ’t Hofke van Wolvertem in Meise. Ontdek samen met ons hoe de terrasoverkapping een echte meerwaarde is voor het restaurant.

Door weer en wind aangenaam buiten zitten

Meeussen Montage

Meeussen Montage

Lamellen dak als bescherming tegen het typische Belgische weer

Op snikhete dagen zitten mensen niet graag in de volle zon. En dat vonden de eigenaars van dit restaurant maar zonde: zij wilden dat de periode waarin hun klanten van het mooie terras kunnen genieten, zo lang mogelijk duurt. De oplossing? Een terrasoverkapping van Meeussen Montage!

Een plekje in de zon of liever eentje in de schaduw? De keuze is aan jou!

Een van de belangrijkste delen aan de overkapping, is ongetwijfeld het lamellen dak. Dankzij dat dak zit jij zelfs tijdens een hittegolf lekker koel. Als je de lamellen kantelt, geven die de nodige verkoelende schaduw. Bovendien krijg je zo ook kleine openingen waardoor natuurlijke ventilatie blaast. Hallo, aangenaam briesje!

Had jij het al opgemerkt? Deze overkapping zijn eigenlijk vier grote overkappingen tegen elkaar!

Maar dat is niet de enige nuttige functie van de lamellen terrasoverkapping. Waarvan heb je in België vaak last? Juist ja: van regenachtige dagen en plotse stortbuien. Zijn de lamellen volledig toe, is het terras waterdicht. De klanten hoeven dus niet naar binnen te spurten bij de eerste regendruppel. Regenweer? Laat maar komen. ;-)

Zie jij het ook? Naast de overkapping is het nat door de regen, maar de stenen onder de dichte lamellen blijven droog!

Dankzij screens en glazen wanden ook in de winter op het terras

Waar wij alvast naar uitkijken? De zachte zomeravonden! ’s Avonds nog even genieten van een glaasje wijn op het terras: heerlijk. Maar de laagstaande avondzon, die durft al snel in je ogen te prikken. Ook daar had Meeussen-Montage een oplossing voor: screens!

Wanneer je die screens deels naar beneden haalt, schijnt de zon niet meer in je gezicht. Maar ook tijdens een winderige dag komen ze goed van pas: dan haal je de screens simpelweg helemaal naar beneden. Perfect beschermd tegen de koude lucht.

Leuk weetje: ook al zijn de screens gesloten, jij hebt toch nog steeds zicht op de tuin. Het hele jaar door een echt buitengevoel, dus!

En in de winter? Natuurlijk zijn de screens ook dan erg handig: ze sluiten het hele terras af. Zo wordt de koude tegengehouden. Dankzij de heaters op het terras, geniet jij des te harder van een lekker warme tas koffie. Uit de wind, in de IR-verwarming: jij zit comfortabel buiten tijdens de vrieskou!

Om de ruimte wat meer openheid te geven, is er achteraf gekozen om glazen schuiframen bij de terrasoverkapping te plaatsen. Zo heb je altijd zicht op de tuin en heb je een echt verandagevoel.

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een gezellig plek

Tot slot wilde Meeussen-Montage ervoor zorgen dat je ook ’s avonds, wanneer het donker is, buiten kunt blijven relaxen. Hoe? Dankzij dimbare ledverlichting! Of het terras nu gebruikt wordt voor een late night vergadering of voor een romantisch diner: de juiste sfeer creëren is een fluitje van een cent.

Op een gezellige avond buiten genieten in de gezellig verlichting? Check!

Fotoalbum

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?