Zó richt je een gezellige leeshoek in

Niets zo deugddoend als op een druiligere of frisse dag – waar blijft die zon?! – gezellig weg te kruipen in de zetel met een goed boek. Hoe maak je dat moment nog knusser? Enkele tips om je leeshoek om te toveren tot de gezelligste plek in je huis.

4 tips om je leeshoek bijzonder knus te maken

 

  1. Zorg dat je alles binnen handbereik hebt

Een leeshoek vraagt natuurlijk om een boekenkast. Een handige opbergplaats, zodat je al je leesvoer dicht bij jou hebt staan. Met een lekker theetje erbij zit je meteen goed voor een hele poos. Zorg voor een handig bijzettafeltje, want klungelen met je mok op de leuning van je zetel is geen goed idee. De gevolgen laten zich vast wel raden …

 

  1. Een knusse zetel of stoel

Zorg dat je heel comfortabel kunt zitten. Een designerstoel geeft misschien wel een speciale touch aan je interieur, maar na een uur doet je zitvlak gegarandeerd pijn, of beginnen je benen te slapen. Een leeshoekje vraagt om knus, makkelijk meubilair: een poef, een schommelstoel, een zetel. Hét hoofddoel: lekker onderuit zakken met een boek.

 

  1. Gezelligheid

Een moment voor jezelf, met een boek of een magazine. Dat vraagt om extra gezelligheid: leuke gordijnen, kaarsjes, gezellige kussens, een dekentje, misschien zelfs dicht bij het haardvuur? Richt je leesplekje in naar je eigen smaak en gevoel. Het is jóuw ‘nest’.

 

4.Verlichting

Kies voor voldoende daglicht. Lees je vooral ‘s avonds, kies dan bij voorkeur een hoge lamp, die van bovenaf op je boek schijnt. Zo hoef je je ogen niet te vermoeien door te turen als het wat donkerder wordt. Een degelijke leeslamp is de investering waard.

 

Extra tip: Kies een plekje waar je niet gestoord wordt door omgevingsgeluiden (straatlawaai, televisie, spelende kinderen, …). Haal snel je zachtste dekentje boven en een bestseller van formaat en cocoonen maar.

12/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?