Zó organiseer je de perfecte brunch!

Niets zo gezellig als met vrienden of familie afspreken op een luie zondag. Een brunch is de ideale gelegenheid om iedereen samen te krijgen. Lees hoe je de perfecte, stressvrije brunch organiseert!

Denk in kleuren voor je brunch

Voor een brunch zijn extravagante thema’s niet meteen nodig. Maar het is wel leuk als je rond een kleur werkt. Een basiskleur en een of twee accentkleuren die bij elkaar passen. Ideetje: Zwart, wit en goud of pastelkleuren met zilver.

Als het weer het toelaat kun je gezellig in de tuin eten en dan komt je

 

Bereid je brunch goed voor

Een brunch organiseren kost best wat tijd. Hou de avond voordien vrij voor voorbereidend werk, zoals je tafel decoreren of bepaalde gerechtjes klaarmaken. Tip: kies voor recepten die je al eens hebt uitgeprobeerd. Zo bespaar je jezelf veel stress en loop je niet het risico dat er iets mislukt. En maak het niet te ingewikkeld, want het is de bedoeling dat je zelf ook kunt meegenieten van de brunch.

 

De perfecte gerechtjes

Een brunch houdt het midden tussen ontbijt en lunch. Dat houdt in dat de basics van een ontbijt niet mogen ontbreken, aangevuld met wat hartigere hapjes. Een paar ideetjes:

  • Brood vormt de basis van je brunch. Zorg dat je verschillende soorten op tafel hebt staan, en vergeet niet om pistoletjes te voorzien.
  • Serveer zoete lekkernijen zoals havermoutpannenkoekjes met banaan, afgewerkt met rode besjes. Zet gerust nog meer fruit op tafel zoals kiwi, appel, ananas of meloen. De fruitige kleuren geven een frisse toets aan je tafel.
  • Warme hapjes: met iets warms scoor je altijd. Ga voor combi’s van zoet, zout en hartig. Naast pannenkoekjes en fruit, passen pizza en quiche ook perfect bij een brunch. Of een roerei met spinazie en spek, afgewerkt met zalm.
  • Zorg voor versgeperste sapjes, fris water, koffie en thee. En als het een tikje meer mag zijn maak je er een ‘bubbel-brunch’ van, met een glaasje cava of champagne.
23/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?