Zo creëer je een minimalistisch interieur in 5 stappen

minimalistisch interieur

Eenvoud siert én ontstresst. Hou jij van een interieur waarin je helemaal tot rust komt? Dan droom je allicht van een interieur waarin minimalisme hoogtij viert. Want zeg nu zelf, wie komt er niet graag thuis in een huis zonder rommel, met veel natuurlijk licht en zonder tientallen tierlantijntjes die dringend moeten worden afgestoft? En wat nog veel leuker is … Een minimalistisch interieur inrichten is kinderspel!

Stap 1: keuzes maken

minimalistisch interieur keuken

‘Kiezen is verliezen’ gaat niet op in een minimalistisch interieur. Hoe minder accessoires, hoe beter! Natuurlijk hoef je niet àl je kaarsjes en prulletjes weg te gooien, want dan zou het maar een kille bedoening worden. Kies één à twee accessoires uit en geef de rest aan een goed doel. Kun je het echt niet laten om af en toe iets nieuws te kopen? Spreek met jezelf af om een item weg te doen voor elk nieuw accessoire dat je in huis haalt.

Stap 2: neutrale muren

Het spreekt voor zich dat felle kleuren en drukke patronen in een minimalistisch interieur niet op hun plaats zijn. Schilder je muren in neutrale natuurtinten en laat behang achterwege.

Stap 3: betrek je tuin erbij

In een minimalistisch interieur is een prachtige tuin het ultieme designelement! Betrek je tuin bij je inrichting door je ramen zo open mogelijk te houden. Kies voor dunne gordijnen in een neutrale kleur, die lekker veel licht doorlaten.

Stap 4: eenvoudige meubels

Meubels met eenvoudige, strakke lijnen maken je interieur helemaal ‘zen’. Ga voor kasten zonder handvaten om je minimalistische interieur volledig tot z’n recht te laten komen.

Stap 5: opruimen

Dit is de minst leuke stap, maar je haalt er wel de meeste voldoening uit! Open je kasten, haal alles eruit en leg alleen terug wat je écht nodig hebt. De rest geef je weg of verkoop je – op voorwaarde dat je met de opbrengst geen nieuwe spullen koopt waar je eigenlijk geen nood aan hebt.

Meer tips voor een minimalistisch interieur

minimalistisch interieur

Kun je nog wel wat hulp gebruiken om je interieur een minimalistische make-over te geven? Met onze handige opruimtips heb je de klus zo geklaard!

31/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?