Zes interieurtips voor een gelukkig huisdier

Houd jij net zoveel van dieren als wij? Dan ga je vast blij zijn met deze interieurtips die ervoor zorgen dat je geliefkoosde huisdier een lang en gelukkig leven beschoren is!

1)    Gun hen wat privacy

Elke dier – ook de mens! – heeft zijn privacy nodig. Zelfs je Labrador, de gezinshond bij uitstek, heeft af en toe genoeg van het lawaai en de spelende kinderen. Dan is het tijd voor wat me-time! Gun je huisdier dat ook en geef hem of haar een eigen plekje in huis, weg van het kabaal. Zoek het ook niet te ver: een mat in de wasplaats is voldoende!

2)    Zorg voor een veilig plekje

Dieren moeten zich veilig voelen om gelukkig te zijn. Al is de dreiging van roofdieren in onze moderne woningen onbestaande, toch willen de meeste honden en katten graag een beschut plekje. Net daarom kruipen katten zo graag onder je stoel of fauteuil; niemand kan hen daar bedreigen.

3)    A room with a view

Relax, je hoeft geen peperdure hotelkamer met zicht op zee te boeken voor je hond! Het is wél belangrijk dat je huisdier thuis kan uitkijken over de tuin of de straat. Uit het raam staren is voor onze huisdieren even relaxerend als voor ons!

4)    Laat geluiden en geuren binnen

Dieren vertrouwen voor het grootste deel op hun neus in het dagelijks leven. Laat dan ook geuren van buiten toe. Zet af en toe de ramen open, zodat je hond of kat kan horen en ruiken wat er om hem heen gebeurt.

5)    Zorg voor beweging

Je kat klimt graag in bomen, maar een boekenplank of hoge kast is even leuk! Honden (vooral kleine honden) rennen dan weer graag door het huis, liefst zonder uit te glijden over het parket. Gun je huisdier die beweging en pas je interieur aan. Leg matten waar het kan.

6)    Besteed extra aandacht aan oudere dieren

Een oud huisdier heeft andere noden en behoeften dan een jong. Pas je interieur daaraan aan. Honden, bijvoorbeeld, kunnen last krijgen van gewrichten als ze verouderen. Uit een kom eten die op de vloer staat, wordt voor sommige dan een pijnlijke bedoening. Maak het hen iets eenvoudiger en zet de kom op een opstapje zodat je viervoeter minder diep voorover moet buigen.

21/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?