Zelf kerstdecoratie maken voor een uniek én betaalbaar kerstinterieur

Zelf proberen we steeds met een grote boog om de decoratiewinkels heen te lopen tijdens de feestdagen; we zouden toch maar bezwijken voor al die leuke nieuwigheden die wederom uitgestald liggen. Met kerstdecoratie tover je je interieur in deze gezellige tijd van het jaar makkelijk om tot een knusse, warme plek waar je echt thuiskomt. Geen zin om veel geld uit te geven? Dan maak je je kerstdecoratie toch gewoon zelf!

Puur natuur

Haal je inspiratie uit de natuur. Zoek enkele stevige dennenappels uit, en bewerk ze met een goud- of zilverspray. Hang de feestelijke dennenappels vervolgens op in de kerstboom, of leg ze op de vensterbank of de tuintafel. Ook binnen op tafel doen gouden dennenappels het goed als sierstuk. Heb je niets met bling-bling? Spray de dennenappels dan wit, voor een strakke look.

Ook puur natuur is deze mini-kerstboom.  Hij zorgt voor een fris groen accent in een wit interieur. Waar je deze kleine kerstboom in plaatst, kies je zelf: een vaas, een wijnkratje, een zwart-witte doos, of zelfs een drankglas … Je kan je mini-kerstboom op de venster zetten om zo voor wat originele raamdecoratie te zorgen. Alles wat past bij je eigen interieurstijl, komt in aanmerking.

Culinaire kerstdecoratie

Ook de culinaire wereld biedt mogelijkheden om zelf kerstdecoratie te maken. Maak een bundeltje van kaneelstokjes die je samenbindt met een fleurig lint, en je kunt ze zo in de kerstboom hangen. Bak zelf koekjes in kerstvormen: sterren, cadeautjes, of kerstmannetjes. Leg ze op een mooie schaal, vul aan met kleur in de vorm van strikjes, linten of kerstballen en: klaar is je eigen kerstdecoratie! De geur van versgebakken koekjes maakt het bovendien helemaal compleet.

Een ander ideetje, en trouwens ook een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen: vul doorzichtige kerstballen op met felgkleurde sprinkles (de suikerbolletjes die je op roomijs doet). Dat ziet er bijzonder feestelijk uit en het geeft je kerstdecoratie een speelse toets.

Zelf kerstdecoratie maken met gloeilampen

Ook voor deze leuke kerstversiering heb je niet veel nodig. Enkele oude gloeilampen en wat verf volstaan. Beschilder de buitenkant van de gloeilamp in zwart en wit, teken er 2 oogjes (lichtblauw) en een snavel (oranje) op, en ziedaar: kerstpinguins! Als grappig accent in je zelfgemaakte kerstdecoratie kunnen deze hippe vogels wel tellen.

Bron: Froot.nl, Decor8
19/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen