Woontrends Woonbeurs Amsterdam 2013

Brigitte Goyens, interieurstyliste van Bohemian Interior, nam voor ons een kijkje op de Woonbeurs in Amsterdam. Ze pluisde voor ons de laatste woontrends uit en trok enkele verbluffende foto’s. Ontdek hier haar bevindingen en ervaringen…

Algemene indruk Woonbeurs 2013

De woonbeurs in Amsterdam laat jaarlijks een blijvende indruk na. Dit jaar werd je volledig ondergedompeld in natuurlijke materialen, retro-elementen en alle mogelijke kleuren. Inderdaad, zowel felle kleuren als zachte tinten doen het goed in het interieur. Er wordt terug uitbundig gedecoreerd met planten en ook dieren en stolpen zijn erg populair.

Dromerige woontrends

Back to nature

Afgelopen zomer zagen we deze trend reeds opkomen in de tuin. We verkiezen opnieuw organische vormen en natuurlijke, ruwe materialen. In het interieur kiezen we voor onafgewerkte accessoires en aardse tinten. We halen als het ware de natuur naar binnen. Vooral bamboe, gevlochten grassen, leer en hout doen het goed dit najaar! Daarnaast worden er accenten gelegd met dieren en planten, véél planten… En bovendien, de cactus is helemaal terug van weggeweest!

Nostalgy for the 50’s

De nieuwe woontrends nemen ons terug mee naar de jaren 50. Zoete pasteltinten en ronde vormen doen ons nostalgisch terugblikken naar hoe het vroeger was. Daarbij scoort ook het minimalistisch design enorm goed. Zachte kleuren worden gecombineerd met houtsoorten en duurzame materialen zoals bamboe.

Retro Folklore

Een laatste woontrend die zeker opviel tijdens de woonbeurs in Amsterdam zijn de rijk gedecoreerde meubels met bloemendessins en bohemian motieven. Inderdaad luxe materialen en rijke details geven je interieur warmte & rijkdom met een knipoog naar de Balkan.

Brigitte Goyens van Bohemian Interior benadrukt nog eens dat de Woonbeurs een jaarlijkse aanrader is! Bovendien kan je de woonbeurs leuk combineren met een bezoekje aan Amsterdam.

Bohemian Interior

Bohemian Interior streeft er naar om met creativiteit en passie van jouw huis een eigen thuis te maken. Ze geven interieuradvies, bieden shopping assistance en geven advies voor het verbeteren van je interieur voor verkoop. Wil je meer weten over Bohemian Interior? Bezoek dan zeker de Facebookpagina!

09/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?