Woonkamer tips: Geef je woonkamer een zomerse touch!

Een woonkamer heeft verschillende functies, van gasten ontvangen tot ontspannen. Tijdens de zomer staat alles in het teken van ontspannen en genieten. Met deze luchtige interieurtips tover je de woonkamer om tot een heerlijk stekje.

Woonkamer met een zomerse touch

We gaven reeds zomerse decoratie ideeën om de zomer naar binnen te brengen. Met deze interieurtips richten we ons specifiek op de woonkamer. Ontdek verschillende tips en tricks om de woonkamer een zomerse touch te geven. Enkele kleine aanpassingen doen je woonkamer inrichting opnieuw opleven en geven ze een persoonlijke uitstraling. Maak met deze tips van je woonkamer een ruimte om écht te ontspannen en te genieten van de zomer.

Ruimtelijk en luchtig

Creëer ruime marges voor lege ruimtes in je woonkamer. Hoe minder je ruimte opgevuld is, hoe ruimtelijker ze oogt. Een grondige opruimbeurt kan hier de nodige ruimte scheppen. Om nog meer ruimte te verkrijgen kan je de boekenkast vervangen door wandplanken. Ze zijn een stuk luchtiger. Zet ze ook niet volledig vol met boeken, laat ruimte open voor bijvoorbeeld een leuke vaas. Dit oogt ruimtelijk, luchtig en rustig en zorgt bovendien voor variatie.

Kleur in je woonkamer

Om de woonkamer kleurijker te maken moet je niet onmiddellijk alle muren beginnen schilderen. Je kan kleur toepassen door vrolijke accessoires toe te voegen. Hiermee bedoelen we dan: kussens, plaids, vazen… Dit werkt vaak zelfs beter dan de muren een kleur te geven. Bovendien zorgen witte wanden voor een optisch grotere ruimte. Interieurtip: Niets fleurt je woonkamer meer op dan een kleurrijke bos bloemen in een leuke vaas.

Niet te ordelijk

De woonkamer hoeft er natuurlijk niet piek fijn uit te zien. Je moet er in leven en dat mag je zien. Enkele onafgewerkte materialen geven je woonkamer een stoere en losse uitstraling.

 

21/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?