Woonkamer inspiratie voor elk budget: luxueuze uitstraling zonder luxueuze kosten

luxueuze woonkamer

De woonkamer is een drukbezochte plek: niet moeilijk dat je daar het paradepaardje van je woning van wilt maken! Maar wat als je wel een luxewoonkamer wilt, maar geen uitgebreid budget hebt? Geen zorgen: luxe is niet hetzelfde als duur. Ontdek hier vijf tips vol woonkamer inspiratie voor een luxueuze uitstraling met een laag prijskaartje.

Tip 1: Goedkope materialen met een luxe uitstraling

De juiste materialen doen wonderen. Gebruik bijvoorbeeld synthetische dierenhuiden als tapijt. Dat geeft niet enkel een luxueuze uitstraling, maar ook een heerlijk warm gevoel. Velours, hét luxemateriaal bij uitstek, mag natuurlijk ook niet ontbreken in jouw woonkamer. Een velours kussen, bijvoorbeeld, dat even goedkoop is als andere sierkussens, maakt van jouw fauteuil een echte troon. Zet u maar, sire!

Zebratapijt in luxewoonkamer voor woonkamer inspiratie
Kussens, dekentjes en een tapijt geven niet enkel een luxueuze maar ook warme uitstraling aan jouw salon.

Tip 2: Woonkamer inspiratie met foto’s en kunst

gouden stoel, gouden schilderijen, grijze, gezellige woonkamer
Een kunstwerk hoeft heus niet duur te zijn om mooi te zijn. Iets leuks gevonden? Hang dat dan op in je woonkamer!

Zoon en dochter met een iets te grote zonnebril aan de Costa del Sol of een groepje zatte nonkels poserend op het afgelopen familiefeest … laat er geen twijfel over bestaan: familiekiekjes aan de muur zorgen ongetwijfeld voor een gezellige sfeer. Helaas is het, ondanks enkele nuttige tips, toch vrij moeilijk om die fotokaders perfect te schikken in jouw living zonder dat ze de hele stijl onderuithalen.

De beter optie? Kies voor twee à drie kunstwerken die mooi opgaan in je interieur. Die hoeven heus niet veel te kosten: zo kun je op een lokaal marktje een goedkoop schilderij vinden dat wel helemaal je stijl is. Vind je het toch moeilijk om afstand te nemen van je familiefoto’s? Ga dan voor foto’s in zwart-wit. Door het neutrale karakter vallen die zeker niet uit de toon in jouw luxueuze woonkamer.

Tip 3: Opgeruimd staat netjes

Een kernboodschap die we je graag meegeven: zorg altijd voor een goed opgeruimde woonkamer. Een overvloed aan ornamenten en spullen is dus een echt no go! Creëer liever wat orde en netheid met een sobere salontafel waar alleen wat boekjes op liggen of een mooie vaas op staat. En die boekenkast in de living? Laat hier en daar wat ruimte tussen de boeken, dat geeft een gevoel van openheid en exclusiviteit. En dat past dan weer perfect binnen jouw luxueuze plaatje.

roze zetel, pastel kussens, ordelijke boekenkast
Symmetrie zorgt voor orde en rust in jouw luxueus interieur.

Tip 4: Flower power is ook luxe!

Less is more is duidelijk het motto voor een luxueuze woonkamer. Graag ook wat afwisseling? Daar zorgen bloemen voor! Die ruiken fris en brengen wat meer kleur in je woonkamer. Let wel op: verwelkte exemplaren zijn een totale afknapper. Zorg voor een extra meerwaarde door dat boeketje zelf te maken. Toch niet zo’n groene vingers? Dan zijn sfeervolle kunstbloemen ook een goede optie voor jouw huiskamer.

Boeket op salontafel.
Bloemen zorgen met geur en kleur voor de nodige afwisseling in jouw huiskamer.

Tip 5: Woonkamer inspiratie om in de hoogte te werken

Bij een luxueuze uitstraling draait het vaak rond hoog, hoger, hoogst. Dat geldt ook voor jouw plafond. Door je gordijnen zo hoog mogelijk op te hangen, doe je de ruimte erg hoog én groot lijken. Een andere tip om je woonkamer optisch te doen groeien? Spiegels! Kies ook daar lange, verticale exemplaren voor extra pracht en luxe.

luxe woonkamer, hoge gordijnen, woonkamer inspiratie
Door je gordijnen zo hoog mogelijk te hangen, gaat je woonkamer optisch groeien.

Dat waren alvast enkele handige tips om je woonkamer zo goedkoop mogelijk zo luxueus mogelijk te doen lijken. En jij, heb jij ook nog enkele ideetjes? Laat ze weten in de comments hieronder!

23/07/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?