Woonkamer inrichting: Contemporary design inrichting

Wat is eigenlijk het verschil tussen modern design en contemporary design? Hoe kan je de hedendaagse contemporary stijl toepassen in de woonkamer? Weetjes en tips voor een contemporary woonkamer inrichting.

Contemporary vs. Modern design

Contemporary design wordt vaak vergeleken met modern design, maar niets is minder waar. Het verschil? Modern design verwijst naar een periode, het is een stijl die gecreëerd werd tussen 1920 en 1950. Het moderne design verandert niet, het is een gedefinieerde stijl en blijft voor altijd hetzelfde. Contemporary design daarentegen zal altijd blijven veranderen. Het speelt in op water er vandaag leeft. Daarom wordt contemporary design ook vaak hedendaags of eigentijds design genoemd. Contemporary design heeft een levende en ademende entiteit.

Contemporary design

De contemporary design stijl wordt vooral gekenmerkt door een minimalistische en strakke inrichting. Met eenvoudige en zachte lijnen heeft het contemporary design een overzichtelijke uitstraling. Essentieel in deze hedendaagse stijl zijn individuele meubelstukken, organische en puntige vormen en open ruimtes in harmonie met het omringde landschap. Het contemporary design combineert basiskleuren als wit, zwart, crème en grijs met felle accentkleuren. Enkele kernwoorden die deze eigentijdse stijl omschrijven zijn: creatief, hedendaags, welzijn en harmonie.

Contemporay woonkamer inrichting

Start met het kiezen van een basiskleur voor de woonkamer: wit, crème, zwart of grijs. Je kan deze kleuren natuurlijk ook combineren. Kies nu voor je woonkamer de basics in deze grondkleur(en). Koos je bijvoorbeeld voor crèmekleurige muren, schaf in de zelfde kleurenwaaier een sofa, salontafel, tv-kast… aan. Zodra de basics er zijn ga je opzoek naar accentkleuren die het geheel opfleuren. Bij de crèmekleurige tint kies je bijvoorbeeld voor geel. Deze kleur valt meteen op en doorbreekt het sobere geheel. Op die manier zijn er 101 mogelijkheden voor een contemporary woonkamer inrichting.

15/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?