Woonkamer inrichten: 4 items die je meteen moet elimineren

woonkamer inrichten

Liever één koffietafelboek dan tien rondslingerende kranten op de salontafel. En waarom staat die fauteuil waar nooit iemand inzit nog altijd in dat ene hoekje?  Je woonkamer inrichten: dat begint met een rigoureuze eliminatieronde. Welke items mogen blijven, welke moeten onherroepelijk weg? Wij  gidsen je naar meer rust en minder rommel in huis.

Decoreer, maar met mate

woonkamer inrichtenWie een zwak heeft voor designspullen en interieurdecoratie, kan meestal niet aan de verleiding weerstaan om dat schattige retrolampje op de rommelmarkt tóch te kopen – ook al heb je er al eentje dat er sterk op lijkt. En wanneer je naar Ikea holt om ‘even snel’ nog wat extra wijnglazen te kopen voor dat dineetje dat je vanavond organiseert, kom je terug met nieuwe placemats én een vrolijk tapijt dat perfect onder je eettafel past.

Voor je het weet heb je op die manier je woonkamer volgestouwd met spullen en krijg je een rommelig geheel. Zelfdiscipline is een schone deugd!

Alles draadloos

Tegenwoordig hebben we draadloos internet en bedienen we zelfs onze verlichting via onze smartphones. Je hebt dus geen excuus meer om de bedrading in de woonkamer zichtbaar te laten hangen of liggen. Wegstoppen dat televisiesnoer.

De zetel waar nooit iemand inzit

woonkamer inrichtenJe kon simpelweg niet weerstaan aan zijn retro-design. Tot je er thuis langer dan een halfuur in zat en je besefte dat die kussens nogal hard aanvoelden. Gevolg: jouw leeszetel staat nog altijd mooi te wezen in de woonkamer, maar je gebruikt hem nooit. Oplossing: of je doet hem weg, of je vervangt hem door een exemplaar dat wél uitnodigt om erin weg te zakken. (Maar niet te diep, want al te zachte kussens zitten ook weer niet goed …)

Woonkamer inrichten met sfeervolle verlichting

woonkamer inrichten

Verlichting maakt of kraakt de sfeer in de woonkamer. Kijk dus zeker eens kritisch naar je bestaande lichtarmaturen. Zien ze er gedateerd uit? Of schijnen de lampen boven de tafel te fel en heeft de ruimte nood aan meer indirecte lichtbronnen, voor een zachter effect? Probeer eens iets nieuws uit met je verlichting: je zult ervan versteld staan hoeveel impact het heeft op je gemoed.

 

06/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

M
Mieke

Goede morgen, ik vind jullie site inspirerend, hebben jullie ook ervaring met gietvloeren? Zo ja, Zijn ze krasbestendig of moet overal een viltje onder?
Vr gr Mieke