Vijf inspirerende woonkamer trends voor 2014!

Wil je het nieuwe jaar in stijl inzetten? Dan is het tijd om de inrichting van je woonkamer aan te pakken. Deze centrale leefruimte in een nieuw kleedje steken, heeft een bijzonder verfrissend effect op je integrale interieur. Zorg ervoor dat je in 2014 helemaal mee bent met de laatste interieurontwikkelingen en volg deze vijf inspirerende woonkamer trends!

Woonkamer trends 2014: Felle kleuren

Mooi en meedogenloos is een van de belangrijkste woonkamer trends in 2014. Felle kleuren, behangpapier met opvallende patronen, het kan weer allemaal! Als je eraan twijfelt of felle kleuren in jouw woonkamer wel het beoogde stilistische effect creëren, kan je je beperken tot één muur en de kleuraccenten laten terugkeren in de meubels. Mag het iets speelser? Opteer dan voor behangpapier met grote prints. Ze geven je woonkamer een creatieve touch!

Grote verlichting, groots effect

Klassieke kroonluchters zijn in 2014 terug van (nooit) weggeweest. Volgend jaar zijn ze groter en imposanter dan ooit. Kroonluchters vergen geen al te grote investering maar bezorgen je woonkamer wel meteen de nodige klasse en elegantie. Hun licht vult de volledige ruimte en geven je interieur een instant warme gloed. Geen fan van kandelaars? Kies dan voor oversized staanlampen, het perfecte eigentijdse alternatief.

Meubilair met een statement

Als we de woonkamer trends voor meubels bekijken, ligt de focus duidelijk op originaliteit en uniciteit. Speur vintage zaken, veilingen en antiekzaken af naar dat ene meubelstuk dat authenticiteit uitstraalt en je woonkamerinterieur naar een hoger niveau tilt. Tip: heb je geen groot budget? Herschilder je meubilair, of timmer zelf een kast in elkaar!

De juiste stoffen op de juiste plaats

Met de stoffen (kussens, tapijten, gordijnen) maak je het verschil. Ze geven een klassevolle uitstraling aan je woonkamer en zorgen ervoor dat de verschillende interieuraccenten nog beter bij elkaar gaan. Ook hier zijn felle kleuren en opvallende patronen weer helemaal terug!

Open haard: minimalisme troef

Als het aankomt op kachels en open haarden, gaat 2014 volop voor minimalisme. Ze vormen een prachtige eyecatcher en zijn geschikt voor elke interieurstijl. Een interieurstuk dat zijn investering meer dan waard is!

31/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?