Sheesamhout: ieder stuk is anders

Als je warmte wilt creëren in je woonkamer met houten meubels die een uniek karakter uitstralen, dan is sheeshamhout zeker iets voor jou. Sheeshamhout is afkomstig uit India en Pakistan. Je herkent het aan de typische vlamtekeningen en kleurschakeringen. Maar wat is sheeshamhout eigenlijk?

De opmars van sheeshamhout

Meubels van sheeshamhout zijn aan een opmars bezig en worden steeds vaker in interieurs gebruikt. Dit hout – ook wel bekend als sissohout of Idian Rosewood – heeft een unieke dichtheid, hardheid en kleurintensiteit.

 

Sheeshamhout heeft typische vlamtekeningen in z’n structuur, die daardoor steeds verschillend is. Hoe ouder de boom, hoe donkerder de kleuren. Hoe jonger de boom, hoe meer wit er in het hout zit. Deze houtsoort kan door zijn dichtheid bovendien wel tegen een stootje. In India staat sheeshamhout dan ook zeer hoog aangeschreven en wordt het als uiterst kwalitatief beschouwd.

 

Waar wordt sheeshamhout vooral voor gebruikt?

Door de roodbruine kleur en de unieke kleuren is sissohout ideaal om meubels van te maken. Het hout is te vergelijken met teak, met het grote verschil dat deze houtsoort niet tegen hoge temperaturen of vochtigheid kan. Het hout is dus niet geschikt voor tuinmeubels. Maar doordat het een harde structuur heeft, is het wel heel duurzaam.

 

Aangezien sheeshamhout een natuurproduct is, is elk stuk uniek. Elke plank heeft een eigen tekening en eigen kleurverloop. Dus als je graag meubels wilt die veel warmte geven aan het interieur is sheeshamhout een hele goede keuze. Het volle karakter van het rozenhout past bijvoorbeeld perfect in huizen met een koloniale stijl.

 

Leuk om te weten: voor iedere boom die er gekapt wordt voor sheeshamhout, plant de fabrikant een nieuwe.

12/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?