Een nieuw jaar? Nieuwe decoratie in de woonkamer!

Het nieuwe jaar is pas van start gegaan. Een mooie aanleiding om enkele interieurtrends voor 2015 op een rijtje te zetten. Wil je dit interieurjaar goed beginnen met nieuwe decoratie in je woonkamer? Maak er dan snel werk van, want met onze tips voor een stijlvol interieur in 2015 wil je gegarandeerd meteen aan de slag gaan!

Triptiek aan de muur

Elke woonkamer heeft een blikvanger nodig. De één kiest voor een mooie, grote vaas op tafel, de ander laat liever zijn gloednieuwe bankstel schitteren. Toch is het triptiek dé trend van dit jaar: een kunstwerk in drie delen, zoals we dat kennen van de oude meesters in de schilderkunst. Duur, denk je? Welneen, je hoeft er geen tonnen geld aan te spenderen. Kies een mooie zwart-witfoto of een replica van je favoriete popartkunstwerk, laat het groot afdrukken en ga vervolgens zelf aan de slag met een schaar en drie kaders. Zo geef je de decoratie van je woonkamer in één moeite door een persoonlijke touch mee.

De terugkeer van marineblauw

Zeg niet: orange is the new black, maar zeg: marineblauw is het nieuwe zwart. Deze klassieke kleur doet het al eeuwenlang goed in de mode – met als grootste fans ongetwijfeld Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. Dit jaar zal deze blauwtint ook prominent aanwezig zijn in menig woonkamerinterieur. Surf mee op de trend en kleed je woonkamer aan met een marineblauwe sofa of fauteuil. Of kies voor enkele accessoires in combinatie met de andere twee klassieke marinekleuren: rood en wit. Tot slot nog een tip van de Amerikaanse designer Sasha Emerson, die haar stempel drukte op de huizen van de rich and famous in Los Angeles: “Marineblauw gaat heel mooi samen met zo veel andere kleuren: roze, crème, grijs, koraalrood en saliegroen. Zelfs met zwart is het een goeie combi.”

Grafische tegels als decoratie in je woonkamer

De beroemde Italiaanse mozaïeken uit de renaissancetijd kennen dit jaar een revival. Zij het dan wel met een moderne twist: grafische tegels in twee contrasterende kleuren of in geometrische motieven worden sfeerbepalende elementen in de decoratie van je woonkamer.

Metaal mixen in je woonkamerdecoratie

Metalen elementen in de woonkamer? Jazeker. Als je ze combineert met natuurlijke materialen en zachte kleuren, krijg je een landelijk en rustgevend effect. Maak het geheel niet te zwaar, en kies voor bronzen tegels als decoratie van de schoorsteenmantel of ga voor metalen details in de woonkamerverlichting. Zo behoud je het evenwicht tussen de felle schittering van het metaal en de rust die je creëert met warme kleuren en zachte materialen in je woonkamerdecoratie.

06/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?