Je woonkamer modern inrichten: dankzij deze 5 tips is het een eitje

moderne woonkamer met open haard en groot schilderij

Een moderne woonkamer straalt rust uit: ideaal om na een lange werkdag tot rust te komen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, je woonkamer een minimalistische, moderne toets geven? Dat is heel eenvoudig! Wij helpen je graag op weg met deze vijf handige tips.

Tip #1: een open indeling

In een moderne woonkamer zijn openheid en ruimtelijkheid heel belangrijk. Zo worden de woonkamer, keuken en eetkamer niet meer van elkaar gescheiden door grote muren, maar bevinden ze zich in één grote leefruimte. Het gevoel van openheid nog eens extra versterken? Dat doe je door veel natuurlijke lichtinval te creëren. Denk aan grote ramen met uitzicht op tuin & terras. Ontspannen in een rustige omgeving was nog nooit zo gemakkelijk!

Tip #2: neutrale muren en vloeren

De steekwoorden van een moderne woning? Glad, strak en tijdloos! Dat telt natuurlijk ook voor de vloer en de muren. Zo kies je bijvoorbeeld het best voor een betonvloer, gietvloer of keramische vloer in je woonkamer. Geen zorgen: dat hoeft heus niet ongezellig te zijn. Je maakt je living volledig af met de juiste meubels en accessoires.

Ook de muren schilder of behang je het best in een neutrale kleur zoals wit of grijs. Zorgen voor wat meer warmte? Laat dan eens een onbewerkte bakstenen muur staan!

Tip #3: minimalistische meubels

Het is zover: tijd om de meubels te kiezen! In een moderne woonkamer zijn die strak en minimalistisch: hoe meer scherpe lijnen en rechte hoeken, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan een grote, strakke zetel in de zithoek of een rechthoekige tafel in de keuken. Kleine frutsels laat je beter achterwege. Onthoud: eenvoud siert!

Tip #4: designverlichting

Ook verlichting speelt een belangrijke rol in je interieur. Vooral design verlichting staat ontzettend mooi in een moderne woonkamer of eetkamer. Kies een exemplaar met strakke vormen en lijnen, zoals de verlichting van Flos. Ook een hanglamp van glas of alleen een draadlamp zonder kap geeft je woonkamer een moderne uitstraling. Hou je van een speelse look? Hang dan een paar lampen bij elkaar als groep. Ook een hoogteverschil tussen de verschillende lampen onderling ziet er leuk uit!

Tip #5: warmte in de accessoires

Het is duidelijk: een moderne woonkamer houd je het best zo eenvoudig en neutraal mogelijk. Werken met kleuren zoals wit en grijs, strakke meubels, een effen vloer … Vind je de woonkamer een beetje te kil? Voeg dan wat warme kleuren toe aan je inrichting. Met een gekleurd tapijt, kleurrijke kussens of leuke kaarsen creëer je meteen een warme, gezellige sfeer!

23/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?