Get the look! Moderne design woonkamer

Je staat op het punt om je woonkamer in te richten: een groot vraagstuk! Voor je eindeloos in meubelzaken begint rond te dolen, zoek je plaatjes op het internet. Hoe wil ik dat mijn woonkamer er uit ziet? Welke stijl? En vooral: waar vind ik al deze meubels? Wij helpen je alvast een eind op weg met ‘Get the look‘ van deze moderne design woonkamer.

Kleurrijke design woonkamer

De woonkamer is voor velen een gezellige en warme plaats waar de dag in rust wordt afgesloten. Een warme inrichting is dan ook van groot belang. Schilder je muren in een neutrale kleur en kies één muur die je een warme tint geeft. In deze design woonkamer springt de warm oranje muur er uit, een gedurfde keuze. Vergelijkbaar met deze warme oranje tint is de kleur ‘Crimson Red‘ van Colora, uit de ‘we are color’-collectie.

Design inrichting

De woonkamer is ingericht met strak en modern meubilair. De witte kasten zijn een bewuste keuze. We willen van de woonkamer geen bonte kermis maken; het moet gezellig blijven. Het tv-meubel (BESTÅ-opberger: €250 bij IKEA) heeft een speciale vorm. Dit geeft de moderne woonkamer een speciale touch. Dit wordt aangevuld door de commode (Genua 4: €99,99 bij Leen Bakker) die ook asymmetrisch is ingedeeld.

Het wandrek (AUTHENTICO: €549 bij Furnies) uit hout geeft het interieur nog meer warmte. Handig om boeken op te bewaren of om decoratie aan te brengen in de woonkamer. Een woonkamer kan natuurlijk niet zonder salontafel (VALOW: €329 bij Furnies). In deze woonkamer zien we twee handige salontafels die gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Accessoires van de design woonkamer

Om de woonkamer aan te kleden werd er gekozen voor enkele design woonaccessoires. De vazen (FYLLIG: €29.99 bij IKEA) die we zien op de vensterbank zijn louter decoratief bedoeld. Ze brengen een kleurrijk accent aan in de design woonkamer. De lamp die we zien is een design stuk van Jan Pauwels. De design lamp Papyrus heeft niet enkel een decoratieve functie; bij een gezellige avond zorgt ze namelijk voor de juiste sfeer. De oranje opbergdoos (HANDED BY: €12.50) brengt nog een extra oranje accent aan in de woonkamer.

28/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?