Dit is dé belangrijkste truc om je woonkamer sfeervoller te maken

vrouw zit te lezen op de zetel

Je herkent het wel: je hebt je woonkamer volledig ingericht met leuke meubels en wanddecoratie, maar toch heb je het gevoel dat er iets mist. Maar wat dan?! Wij hebben het antwoord: de verlichting! Denk daarom aan de juiste lichtpunten en lampen om van je woonkamer het gezelligste plekje in huis te maken.

De impact van verlichting

Elke lamp draagt op haar eigen manier bij aan de sfeer in je woonkamer. Zo kunnen lichtspots op de juiste plek een kleine kamer groot doen lijken. Omgekeerd is uiteraard ook mogelijk: een grote ruimte maak je heel wat gezelliger door met een zacht, warm licht wat intimiteit te creëren. Koop dus niet zomaar de eerste de beste lamp die je tegenkomt, maar denk echt na over een verlichtingsplan!

sfeerverlichting in de woonkamer
Met de juiste verlichting op de juiste plaatsen, creëer je een lekker gezellig interieur.

Aan/uit of dimlicht?

Je hebt niet de hele dag door hetzelfde licht nodig. Overdag heb je helder licht nodig om goed te kunnen werken. ’s Avonds wil je net een gezellige sfeer creëren bij het avondeten. En een gedimd licht is ideaal tijdens een filmavondje. Maar je kunt toch moeilijk 1001 lichten in huis plaatsen?!

Inderdaad, maar dat hoeft ook helemaal niet! Installeer een handige schemerschakelaar en je hebt op elk moment van de dag de sfeer die jij nodig hebt. Zo hoef je ook niet te investeren in dure accessoires en decoratie: het licht zal wel voor de gezelligheid zorgen, jij hebt daar geen extra attributen bij nodig.

slaapkamer met lichtslinger als sfeerverlichting
Niet alleen in de woonkamer, ook in de keuken en zelfs de slaapkamer is licht heel belangrijk!

Tip: pas sowieso op met je decoratie. Een teveel geeft een overkill, waardoor het niet meer stijlvol, maar wel rommelig wordt. En dat wil jij natuurlijk vermijden!

26/12/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?